UYAP ne zaman gelir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

UYAP ne zaman gelir?

UYAP Bilişim Sistemi 2000 yılında iki aşamalı olarak başlatılmış bir proje olup, 2001 yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi tamamlanmış, 2005 yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar, ceza tevkif evlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II tamamlanarak faaliyete …

UYAP destek nedir?

Çağrı Merkezimize 0312 293 21 00 numaralı telefondan ulaşılması halinde aşağıdaki Sesli yanıt sistemi ile karşılacaksınız. İlgili numarayı tuşladığınızda daha kısa sürede yardım alabilirsiniz. Çağrı Merkezimiz mesai saatleri dışında saat 24:00'a kadar hizmet vermektedir.

KH davası ne demek?

KH davası ne demek?
Şikayete tabi olmayan suçlarda suçun mağduru Kamu Hukuku yani tensip zaptı ve dilekçelerdeki yazım şekli ile K.H. ' dir. Suçtan zarar gören davaya katılıp katılmama konusunda özgürdür. Katılan da davanın aktif bir sujesi haline gelecektir.

Hafta sonu UYAP'tan dava açılır mı?

Hafta sonu UYAP'tan dava açılır mı?
Sistem web tabanlı olarak çalıştığından internet bağlantısı olan bir dizüstü bilgisayar ile avukatlar tüm işlemlerini dünyanın neresinde olurlarsa olsun anında 7/24 saat 365 gün esasına göre yapabileceklerdir.

UYAP Yardım Masası ne yapar?

Avukat, Vatandaş, Bilirkişi, Arabulucu, Kurum Portalı, E-İmza, Doküman Yönetim Sistemi, Editör ve Merkezi Takip Sistemi ile ilgili yardım ve destek sağlamakla ayrıca Genel Müdürlüğümüz CİMER taleplerinin dağıtımı ile görevli birimdir.

UYAP Vatandaş portalında neler var?

Vatandaşların internet üzerinden e-Devlet şifresi,e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden dört seçenekle UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak; Türkiye genelindeki tüm davalarına ait bilgileri takip edebilmektedirler….Vatandaşlar,
- Tüm dosyalarını sorgulayabilir.
- Hukuk davaları açabilir.
- Evrak doğrulama yapabilir.

KH açılımı nedir?

KH açılımı nedir?
Kh, karargah anlamına geliyor. BL NE DEMEK? Bl, bölük anlamına geliyor.

UYAP, Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan bir bilişim sistemi projesidir. 2000 yılında iki aşamalı olarak başlatılan proje, 2001 yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi ile başlamıştır. Daha sonra 2005 yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar ve cezaevlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II projesi tamamlanmış ve faaliyete geçmiştir.

UYAP destek hizmeti ise çağrı merkezi aracılığıyla sağlanmaktadır. Çağrı Merkezi numarası olan 0312 293 21 00'den arandığında, sesli yanıt sistemi ile karşılanmaktadır. Çağrı Merkezi, mesai saatleri içinde hizmet vermektedir ve saat 24:00'a kadar destek sunmaktadır.

KH davası kavramı ise suç mağduru Kamu Hukuku'nu ifade eder. Bu ifade genellikle tensip zaptı ve dilekçelerde K.H. şeklinde kullanılır. Suçtan zarar gören taraf dava açıp açmama konusunda özgürdür ve dava sürecine katılım sağlayabilir.

Hafta sonu UYAP üzerinden dava açılabilir çünkü sistem web tabanlıdır ve internet bağlantısı olan herhangi bir dizüstü bilgisayar ile avukatlar dünyanın herhangi bir yerinden 7/24 saat dava işlemlerini gerçekleştirebilirler.

UYAP Yardım Masası, avukatlar, vatandaşlar, bilirkişiler, arabulucular, kurum portalı, e-imza, doküman yönetim sistemi, editör ve merkezi takip sistemi gibi konularla ilgili destek ve yardım sağlayan birimdir. Ayrıca Genel Müdürlüğün CİMER taleplerini de yönlendiren bir görevi vardır.

UYAP Vatandaş portalında ise vatandaşlar e-Devlet şifresi, e-imza, mobil imza ve e-devlet üzerinden UYAP Vatandaş Portalına bağlanarak Türkiye genelindeki davalarına ait bilgileri takip edebilirler. Bu portal üzerinden dosyaları sorgulayabilir, hukuk davaları açabilir ve evrak doğrulama gibi işlemleri gerçekleştirebilirler.

Son olarak, KH açılımı "Karargah" anlamına gelirken, BL açılımı ise "Bölük" anlamına gelmektedir. Bu terimler genellikle askeri terimler olarak kullanılmaktadır.

Empatik anlayisla yaklasma nedir?

Klima 24 saat calisirsa ne olur?

1. Konular

1. 1.282.344
  2. Mesajlar

1. 1.682.458
  3. Kullanıcılar

1. 32.047
  4. Son üye

Geri
Üst Alt