haberci
Efsanevi Üye

Ankara Valisi Vasip Şahin, Öğrencilere Karne Dağıttı
Ankara'da eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Vali Vasip Şahin, bir okulu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini dağıttı.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim öğrencileri için son ders zili bugün çaldı. Vali Şahin, Ankara'da bir ilkokulu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini ve hediyelerini takdim etti. Ziyaret ettiği sınıfta öğrencilerin şiirlerini dinleyen Vali Şahin, onlarla keyifli sohbetler gerçekleştirdi.
Karnelerin dağıtılmasının ardından açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Ankara'da toplam 3 bin 343 okulumuzda görev yapan 81 bin öğretmenimizle 1 milyon 120 bin öğrencimize bu yıl eğitim hizmeti verdik" dedi.
Öğrencilere gelecek yıllar için başarılar dileyen Vali Şahin, her yıl olduğu gibi bu sene de eğitimde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.
Çocukları geleceğe hazırlamak için emek veren velilere ve öğretmenlere teşekkürlerini ileten Vali Şahin, öğretmenlerin fedakarca çalışarak öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağladıklarını vurguladı. Ayrıca, velilerin çocuklarını desteklemek adına gösterdikleri özveriyi takdir etti.
Öğrencilere verilen değerlendirme raporlarının sadece mevcut durumu yansıttığını belirten Şahin, çocukların yargılanmaması gerektiğine vurgu yaptı.
"Eğitimdeki temel amacımız, çocukları iyi bir insan olarak yetiştirmek" diyen Vali Şahin, "Bizim asıl hedefimiz, çocukları iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Bu doğrultuda, onları milli ve manevi değerlerle buluşturarak ülkemizin zenginliklerini öğrenmelerini sağlamaktır. Akademik başarı ise bu sürecin bir sonucudur" şeklinde konuştu.
Yaz tatilinde öğrencilere dinlenmelerini öneren Vali Şahin, aynı zamanda kitap okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.
Öğretmenlerin de dinlenmenin yanı sıra öğrencilere daha fazla katkı sağlamak adına çalışmalar yapmaları gerektiğini dile getiren Vali Şahin, "Öğretmenlerimizin yaz tatilinde dinlenmelerinin yanı sıra, önümüzdeki yıl öğrencilere daha fazla katkı sağlamak için çaba harcamaları önemlidir. Öneri ve tekliflerle bize yardımcı olmaları, hizmet kalitemizi artırmamıza olanak tanıyacaktır" dedi.
Tatilin ardından okullarda ilk ders zili 8 Eylül'de çalacak.