Son Konular

Veli ogretmen iliskisi nasil olmali?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Veli öğretmen ilişkisi nasıl olmalı?

"Öğretmenle veli aynı takımın oyuncularıdır" Öğretmen, çocuğun aile hayatında gördüğü sorunları dile getirebilmeli, veliye önerilerde bulunabilmeli. Veli de çocuğun özel durumları hakkında öğretmeni bilgilendirmeli, çocuğun karakteri ve onun karakterine uygun davranış biçimleri hakkında öğretmene önerilerde bulunmalı.

Veli toplantısında ne sorulur?

Sınıfta uyguladığınız çalışmalar nelerdir ve bu uygulamaları desteklemek için bilmemiz gereken bir şey var mı? Öğrencim zorlandığında bunu bana nasıl ulaştırabilirsiniz? Yıl sonunda öğrencimin kesinlikle anlaması gereken fakat karışık olan konular nelerdir? Öğrencimin güçlü ve zayıf yönlerini biliyor musunuz?

Veli toplantısında nasıl konuşulmalı?

Veli toplantısında nasıl konuşulmalı?
Sade bir dille, eleştiri ve suçlamalardan uzak bir tarzda konuşulmalıdır. Bir öğretmen, bu şekilde velilere karşı saygınlığını koruyabilir. Geri bildirim yapın: Toplantı sonrası velilere geri bildirim yapın. Bir teşekkür mesajı, bir sonraki veli toplantısı için çok olumlu bir etki yapacaktır.

Öğretmene ne sorulur?

Çocuğunuzun Öğretmenine Sormanız Gereken 19 Önemli Soru
- "Onlara bugün neler yaptıklarını sorun."
- "Ödevlerini yapmalarına yardım edin."
- "Ayrılma kaygılarıyla başa çıkmaları için onlara yardımcı olun."
- "Yaşadıkları zorluklar hakkında onlarla konuşun."
- "Onlara özel bir öğretmen tutun."

Öğretmen Veli etkileşimi neden önemlidir?

Öğretmen veli ilişkisi sadece okul başarısı için değil öğrencinin gelişim süreci için de önem arz etmektedir. Böylece daha gerçekçi ve istekli bir yol izlenir.Okul ve aile kurumu eğitim süreci boyunca sürekli iletişim ve etkileşim halinde kalarak öğrencinin daha başarılı olmasında etkili olmaktadırlar.

Öğretmen velilere nasıl hitap edilir?

Öğretmen velilere nasıl hitap edilir?
Veliler de öğretmene öğretmen bey yada öğretmen hanım diye hitap etmeli.

Öğretmen veli toplantısı yapmak zorunlu mu?

MEB'in Okul-Veli iş Birliği konulu genelgesine göre; okullarda veli toplantıları yapılmak zorundadır.

Veli toplantısının amacı nedir?

Bu amaçla; resmi ve özel okullarda, okul – aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere bir eğitim-öğretim yılında en az iki kez …

Veli toplantısında öğretmen nasıl davranmalı?

Veli toplantısında öğretmen nasıl davranmalı?
Aileye karşı öğretmen, saygıya ve güvene dayalı bir ilişki kurmalı, "gülümseyerek karşılama", "elini sıkarak selamlama" gibi nezaket kurallarına dikkat edilmeli. Veli görüşmelerinde, öğrencinin hatalarından çok hatalarının çözümü için neler yapılacağı konuşulmalı.

Bir veli öğretmenden ne bekler?

Her veli, önce dostça ve sevecen bir yaklaşım bekler. Bazen de öğretmenin bütün sevecenliğine, ilgisine rağmen veli, ilgisiz bir tutum içinde uzlaşmaz bir tavır ve davranış sergiler. Böyle durumlarda öğretmen pes etmemeli ve olumlu yaklaşımını sürdürmelidir.

Öğretmen ve veli arasındaki ilişki, çocukların eğitim ve gelişim sürecinde oldukça önemlidir. Bu ilişki, çocuğun başarısı ve mutluluğu için hayati bir rol oynamaktadır. İşte "Veli öğretmen ilişkisi nasıl olmalı?" başlıklı metinde geçen bazı önemli noktaların detaylı açıklamaları:

1. Öğretmen ve veli, çocuğun eğitim ve gelişiminde aynı takımın oyuncuları gibi olmalıdır. Öğretmen, çocuğun aile hayatında gördüğü sorunları dile getirebilmeli ve veliye önerilerde bulunabilmelidir. Veli de çocuğun özel durumları hakkında öğretmeni bilgilendirmeli ve çocuğun karakteri hakkında önerilerde bulunmalıdır. Bu sayede çocuğun bütünsel gelişimine katkı sağlanabilir.

2. Veli toplantılarında velilerin sorabileceği sorular arasında, öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerinin öğretmen tarafından nasıl değerlendirildiği, ödevlerde yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri, öğrencinin anlaması gereken konular gibi konular yer alabilir. Bu sorular, öğrencinin akademik ve sosyal gelişimi hakkında velileri bilgilendirmeye yardımcı olabilir.

3. Veli toplantılarında konuşurken, öğretmenlerin sade bir dil kullanmaları ve eleştiri veya suçlamalardan kaçınmaları önemlidir. Saygı çerçevesinde iletişim kurarak, velilerle etkili bir iletişim sağlanabilir. Ayrıca, toplantı sonrasında velilere geri bildirim vermek ve teşekkür mesajları göndermek, veli-öğretmen ilişkisini güçlendirebilir.

4. Öğretmenlerin velilere hitap ederken "öğretmen bey" veya "öğretmen hanım" gibi saygılı ve kibar ifadeler kullanmaları önemlidir. Bu tür hitap şekilleri, karşılıklı saygı ve anlayışı artırabilir.

5. Öğretmen-veli etkileşimi, sadece okul başarısı açısından değil, öğrencilerin bütünsel gelişimi için de önemlidir. Sürekli iletişim ve iş birliği içinde olan öğretmenler ve veliler, öğrencilerin daha başarılı olmalarına ve daha sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerine yardımcı olabilirler.

Bu temel bilgiler ışığında, öğretmenlerin ve velilerin iş birliği içinde çalışarak çocukların eğitim ve gelişimine katkı sağlamaları önemlidir. İyi bir iletişim ve anlayış ortamı oluşturarak, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine ve en iyi şekilde desteklenmelerine yardımcı olunabilir.

Motosiklet muayenesi icin neler gerekli?

Haciz gelirse ne olur?

1. Konular

1. 1.282.778
  2. Mesajlar

1. 1.683.513
  3. Kullanıcılar

1. 32.182
  4. Son üye

Geri
Üst Alt