Son Konular

Verilen burs gider yazilir mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Verilen burs gider yazılır mı?

İhtiyacı olan öğrencilere eğitim masraflarının karşılanması amacıyla karşılıksız olarak verilen burslar, yukarıda sayılan şartlar dahilinde gelir veya kurumlar vergisi matrahlarının tespitinde gider olarak dikkate alınabilecektir.

Burs aylık gelir sayılır mı?

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 28 inci maddesinin 2'nci bendinde, resmi ve özel müesseseler ve şahıslar hesabına Türkiye'de tahsilde bulunan öğrenciye iaşe, ibate ve tahsil gideri olarak ödenen paraların gelir vergisinden müstesna olduğu hükme bağlanmıştır.

Burs aldığımı kimler görebilir?

Burs aldığımı kimler görebilir?
Burs veren kurumları Burs Verenler'den görebilir, Burs Ara'dan da güncel burslara başvurabilirsin.

Bir dersten kalınca burs kesilir mi?

KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan "başarılı olma" durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.

Öğrenci bursu gider yazılabilir mi?

Öğrenci burslarının gider yazılması Öğrencilere verilen burslar esas olarak sosyal sorumluluk gereği yapılan ödemeler. Bu niteliğiyle burslar, gerçek kişilere yapılan bağış niteliğinde ve gelir veya kurumlar vergisi matrahından indirilmesi olanağı yok.

Üniversitede okuyan öğrencilere verilen öğrenim bursu Kurumlar Vergisi matrahından gider olarak indirilebilir mi?

Üniversitede okuyan öğrencilere verilen öğrenim bursu Kurumlar Vergisi matrahından gider olarak indirilebilir mi?
BURSLARA İLİŞKİN VERGİ İSTİSNASI Gelir Vergisi Kanununun 28 inci maddesinin 2 nci bendinde, resmi ve özel müesseseler ve şahıslar hesabına Türkiye'de tahsilde bulunan öğrenciye iaşe, ibate ve tahsil gideri olarak ödenen paraların gelir vergisinden müstesna olduğu hükme bağlanmıştır.

Eğitim ödemeleri gider yazılır mı?

Gelir Vergisi mükelleflerince yapılmış olan eğitim harcamaları fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilmesi şartıyla yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden indirilebilir.

Cocugumun burs aldigini nasil ogrenirim?

Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı seçeneklerinden sana en uygun olanı seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsin. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonuna "Öğrenim/Katkı Kredisi ve Burs Sorgu Belgesi" diye yazıp aramanı gerçekleştirebilirsin.

Burs aldığımı nereden öğrenebilirim?

Burs aldığımı nereden öğrenebilirim?
Burs başvurusunda bulunan adaylar https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama internet adresine T.C. kimlik numaraları ve bireysel şifreleri ile giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sayfasından burs sonuçlarını öğrenebilecekler.

Özel okul ücretleri gider yazılır mı?

Cevap: Hayır maalesef. Okulun yurt içinde olması gerekmektedir. Vergi indirimine konu olabilmesi için harcamaların Türkiye'de ve gelir veya kurumlar vergisine tabi olan mükelleflerden yapılması gerekmektedir.

Şirketler öğrencilere burs verebilir mi?

Günümüzde şirketlerin bir çoğu öğrencilere burs vermekte ve eğitim giderlerine sponsor olmaktadır. Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerin eğitim giderleri ve burslarının gider olarak kabul edilebilmesi için yukarıdaki şartları sağlaması gerekmektedir.

Verilen burs gider yazılır mı konusunda, Vergi Kanunu'na göre ihtiyacı olan öğrencilere eğitim masraflarının karşılanması amacıyla karşılıksız verilen burslar, gelir veya kurumlar vergisi matrahlarının tespitinde gider olarak dikkate alınabilmektedir. Bu durum, bursun belirli şartlar altında vergi matrahından düşülebileceği anlamına gelmektedir.

Burs aylık gelir sayılır mı konusunda, Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesinde belirtildiği gibi öğrencilere verilen iaşe, ibate ve tahsil gibi paralar gelir vergisinden istisna tutulmaktadır. Bu nedenle, burslar genellikle gelir vergisine tabi tutulmamaktadır.

Burs aldığını kimler görebilir konusunda, burs veren kurumları Burs Verenler platformundan görebilir ve güncel burs imkanları için Burs Ara gibi platformlardan başvuru yapabilirsin.

Bir dersten kalınca burs kesilir mi konusunda, KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için belirtilen "başarılı olma" şartı ve kaç dersten kalındığının bursun durumunu etkileyip etkilemeyeceği net olarak belirtilmemiştir.

Öğrenci bursu gider yazılabilir mi konusunda, öğrencilere verilen burslar genellikle sosyal sorumluluk kapsamında yapılan ödemeler olduğu için gelir veya kurumlar vergisi matrahından indirilmesi mümkün olmayabilir.

Üniversitede okuyan öğrencilere verilen öğrenim bursunun Kurumlar Vergisi Matrahından gider olarak indirilip indirilemeyeceği konusunda, Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesinde resmi ve özel müesseselerin öğrencilere verdiği yardımların gelir vergisinden müstesna olduğu belirtilmektedir.

Eğitim ödemeleri gider yazılır mı konusunda, Gelir Vergisi Kanunu'na göre yapılan eğitim harcamaları fatura ve benzeri belgelerle tevsik edilerek gelir vergisinden indirilebilir.

Son olarak, şirketlerin öğrencilere burs verebilmesi mümkündür. Türkiye'de öğrenim gören öğrencilerin eğitim giderleri ve burslarının gider olarak kabul edilebilmesi için belirli şartları sağlamaları gerekmektedir.

1958 dunya kupasini kim aldi?

Kurtlar kin tutar mi?

1. Konular

1. 1.282.787
  2. Mesajlar

1. 1.683.583
  3. Kullanıcılar

1. 32.197
  4. Son üye

Geri
Üst Alt