Son Konular

Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk ayva
Her yarım ayva için 1,5 yemek kaşığı şeker
15 adet vişne
2,5 su bardağı su (ayvaları geçmeyecek şekilde)
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
Üzeri için;
Kaymak
Ceviz
Dondurma

Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalarımızı ortadan kesip, soyuyoruz ve içlerini temizliyoruz ama çekirdeklerini ayırıyoruz atmıyoruz.
Kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.
Tencereye ayvaları ağzı açık halde diziyoruz.
İçlerine ve tencereye ayırdığımız kendi çekirdeklerini koyuyoruz.
Her bir yarım ayva için 1 ,5 kaşık şekeri üzerlerine ekliyoruz.
Tenceremize karanfil ve tarçınıda koyuyoruz.
Benim buzlukta vişnem vardı onu kullandım onlarıda ekledikten sonra suyla birlikte ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
Ayvalar yenilebilir yumuşaklığa geldiğinde kapatıp öteki bir kaba şerbetiyle birlikte alıp soğumaya bırakıyoruz.
3-4 saat dinlendikten sonra üzerine kaymak, ceviz ve kendi şerbetiyle sunum yapabilirsiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı (Kaymak Ceviz Ve Dondurma Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Düdüklü Tencerede Kavurma Tarifi

S

Pıtırcık Kabarcık Ekmek

Benzer Konular

T
  • Soru Soru
Mükemmel Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet orta boy ayva 6 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı dondurulmuş vişne Ayva çekirdekleri 5 adet karanfil 3 adet çubuk tarçın 2 su bardağı su (400 ml) 1 kase su (Ayvaların kararmasını önlemek için) Yarım limon suyu (Ayvaların kararmasını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
theking
T
T
  • Soru Soru
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet ayva 12 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı vişne 3 su bardağı su Ayvalardan çıkan çekirdekler Üzeri için; Süt kaymağı Krem şanti Veya kaymak tadında (ben kaymak tadında kullandım) Ceviz fındık veya badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
theking
T
  • Öneri Öneri
Sarı meyvelerin içinde buruğumsu tadı ve serinletici aromasıyla ayva hem soyup ya da soymadan yenilen hem de reçeli yapılan leziz bir kış meyvesi. Ama ayvanın bir numarası daha var ki işte o efsane. Tatlı kelimesiyle aynı cümle içinde geçen ayva, üzerine bir de kaymak ve fındık, antep fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
T
  • Soru Soru
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 5 adet ayva Her ayva nın yarısı için 2 yemek kaşığı toplam 10 da 10 yemek kaşığı şeker 1 adet çubuk tarçın 10 ila 15 adet dondurulmuş vişne 5 su bardağı kaynamış su ceviz Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayva ları soyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
theking
T
  • Soru Soru
Pratik Ev Baklavası Tarifi Baklava, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir ve özenle hazırlanmış bir ev baklavası, misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir lezzettir. İşte size hem yeni başlayanların hem de deneyimlilerin kolayca yapabileceği pratik bir baklava tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  1. Konular

    1. 1.280.964
  2. Mesajlar

    1. 1.678.215
  3. Kullanıcılar

    1. 31.729
  4. Son üye

Geri
Üst Alt