<
Editör
Yeni Üye
Web tabanlı içerik yönetim sistemleri nedir?
Web içerik yönetim sistemi, web içerik bileşenlerinin yönetim işlemlerinin gerçekleştirildiği web tabanlı yazılımlardır. İnternetin her alanda kullanımının yaygınlaşmasıyla, internet üzerinden yapılan iş ve işlem takibini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla web içerik yönetim araçlarının kullanımı artmıştır.
Content nedir yazılım?
Kısaca CMS olarak ifade edilen içerik yönetim sistemi adını İngilizcedeki Content Management System kalıbından alır. İçerik yönetim sistemi; bir web sitesinde ziyaretçi tarafından görüntülenebilen içeriklerin, dosyaların ve tasarımların kontrol edilmesini sağlayan bir tür bilgisayar yazılımıdır.
CMS kodu nedir?
CMS kodu nedir?
CMS, içeriği koddan ayırmamızı sağlar. Yani eski kod sistemini kullanmak yerine güncellemeleri ve içeriği anında değiştirebilmeyi sağlar. Panelde herhangi bir değişiklik yapıldığında içerik yönetimi sistemi size değişikliği gösterir ancak kodda herhangi bir değişiklik olmasına asla izin vermez.
Içerik yönetim sistemleri ne işe yarar?
Içerik yönetim sistemleri ne işe yarar?
İçerik Yönetim Sistemi (İYS, İng.: İngilizce: Content Management System ya da CMS) dijital içerik üretilmesini ve düzenlenmesini yönetmeye yarayan yazılım. Bir İYS, genellikle doküman yönetimi, değer yönetimi ve kayıt tutma sistemlerinin birden fazla katılımcı tarafından işbirliği içinde kullanılmasını sağlar.
Web sitesi içerik yönetimi nasıl yapılır?
İyi bir içerik ve site yönetimi nasıl yapılır?
- Web sitesi yapın.
- İçerik oluşturun.
- Seo altyapısı oluşturun.
- Özgün fotoğraflar seçin.
- Doğru Hosting / Sunucu firması seçin.
- Web siteniz mobil uyumlu olsun.
- Özgün kreatif tasarımlar hazırlayın.
- İyi bir Web Master'ınız ya da alanında deneyimli Ajans'ınız olsun.
Bir içerik yönetim sisteminin sağladığı avantajlar nelerdir?
İçerik yönetim sistemlerini kullanmanın en büyük avantajı, kod bilgisine gerek bırakmadan dinamik web sitelerinin yönetilmesini sağlamaktadır. İçerik yönetim sistemlerinde, web sitenizin içeriklerini hazırlamak ve yayınlamak, kategori, menü ve sayfaları oluşturmak çok kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor.
Bir içerik yönetim sisteminin kurulumu için neler gerekmektedir?
Bir içerik yönetim sisteminin kurulumu için neler gerekmektedir?
İçerik Yönetim Sisteminin Sahip Olması Gereken Özellikler
- Kullanıcı Yönetimi. Bir içerik yönetim sistemi en temelde, güvenli bir kullanıcı girişi ve yönetimi altyapısına sahip olmalıdır.
- İçerik Oluşturma ve Yönetme.
- Dijital Varlık Yönetimi.
- Çok Dil (Multilingual) Özelliği.
- Çoklu Site (Multisite) Özelliği.
Web sitesi yönetimi nedir?
Web sitesi yönetimi nedir?
bütün öğelerin kontrol edilmesi, onaylanması, yayınlanması, silinmesi ve tanıtılmasını kapsar. Bir web sitesinin rakipleri arasından sıyrılıp daha fazla kullanıcıya ulaşması, içeriğinin özgün ve güncel olması ile ilgilidir.