Modoratör
Tanınmış Üye
x64 tabanlı sistemler ne demek?
İlk olarak işlemcin 64 tabanlı diye 64 bit isteyen oyunları açcağın anlamına gelmiyor bu oyunları açmak için 64 bit işletim sistemi kurman lazım.64 tabanlı işlemci yazıyorsa 64 bit destekli olduğunu gösteriyor.Diğer bileşenlerinde yeterliyse 64 bit yapabilceğin anlamına geliyor.32 bit ve 64 bit arasındaki fark nedir?
32 bit ile 64 bit arasındaki fark bilgisayar üzerinden RAM şeklinde fark yaratır. Bu doğrultuda 32bit ve bilgisayar en fazla 4 GB RAM taşır. Ancak 64 bit bilgisayar ise 4 GB üzeri kapasiteye sahiptir. Bu da bilgisayarın çok daha güçlü ve etkin bir şekilde çalışmasına olanak vermektedir.x64 ne anlama gelir?
Eğer karşınıza bu şekilde x64 ve x86 çıkar ise, bunların sırasıyla 64 bit ve 32 bit olduğunu anlamak mümkün. Zaten bilgisayarların işletim sistemine bakıldığı zaman 64 ve 32 bit ile karşı karşıya kalırlar.x64 tabanlı işlemci iyi mi?
x64 tabanlı işlemci iyi mi?32 bit’ten 64 bit’e geçiş sayesinde kullanıcılar çeşitli pratik kazanımlar elde ederler ancak asıl büyük etki alanı veri işleme hızı ve hafıza kapasitesinde yaşanır. 64 bit’lik veri büyüklüğü demek, işlemcinizin tek seferde başa çıkabileceği veri yığını miktarının iki katına çıkması demektir.
Acpı x64 tabanlı bilgisayar nedir?
Acpı x64 tabanlı bilgisayar nedir?Sistem bilgisindeki x64-based PC demek, bilgisayarınızda 64 bit Windows yüklü demektir. 32 bit donanıma 64 bit yükleyemeyeceğiniz için bilgisayarınızın donanımı da 64 bit anlamına gelir.
x64 ve x86 nasıl anlarım?
Windows ve R tuşlarına aynı anda basın. Sistem türü karşısında x64-based PC yazıyorsa bilgisayarınız 64 bit Windows yüklü demektir. Bu alanda x86 yazıyorsa bilgisayarınızda 32 bit Windows yüklü demektir.Neden 64 bit?
Çoğu bilgisayar işlemcisi, bu iki kategoriden birine dahilken, son yıllarda 32-Bit mimariden çok 64-Bit mimarinin desteklendiğini görmekteyiz. Bunun en önemli sebebi, 64-Bit mimarinin çok daha güçlü olması ve çok daha fazla bilgiyi tutup işleyebilmesidir.Microsoft ACPI nedir?
ACPI, anakart aygıtlarının özelliklerini yönetmek için işletim sistemi tarafından kullanılan donanım ve yazılım arabirimlerini tanımlar. ACPI, APM ve PnP’den iki temel özellik ile ayrılır: BIOS tarafından sunulan destek kodu, saf assembly kodu yerine AML (ACPI Machine Language) ile yazılmıştır.