Modoratör
Yeni Üye
Yalnızlık adlı şiir kimin?
Yaşar Kemal'in şiir sınıfında en bilinen eserlerinden biri Yalnızlık isimli şiiridir.
Ahmet Hamdi şiirden ne anlar?
Merak edilen "Ahmed Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiçbir şey değildir, Sait Faik çok şişirildi, Oktay Rıfat da, Orhan Veli de cahil ve geri kimselerdir" diyen kimdir? sorusu cevabı
Bilmezler yalnız yaşamayanlar Nasıl korku verir sessizlik insana?
Bilmezler yalnız yaşamayanlar Nasıl korku verir sessizlik insana?
Bilmezler yalnız yaşamıyanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. Bilmezler yanlış yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle, Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler.
Bir ayna parçasından başka beni kim anlar?
Bir ayna parçasından başka beni kim anlar?
Gemi yüzü görmeyen bir limanın hüznünü Kimsesiz gönlüm kadar hiçbir gönül duymadı. Bir ayna parçasından başka beni kim anlar, Bir mum gibi erirken bu bitmeyen düğünde? Bir kardeş tesellisi verir bana aynalar; Aynalar da olmasa işim ne yeryüzünde?
Ahmet Haşim şiirden ne anlar Nazım Hikmet?
Ahmed Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiçbir şey değildir, Sait Faik çok şişirildi… – Takvim.
Ahmet Haşim şiirden ne anlar diyen kim?
Yahya Kemal, Haşim'in sembolizmi bilmediğini, saf şiiri kendisinden öğrendiğini iddia eder.
Şiirde sözcük ne anlama gelir?
Şiirde sözcük ne anlama gelir?
Her şiir sözcükle başlar. Dildeki sözcükler belli. Başka dillerden sözcükler aktarılsa, yeni sözcükler üretilse de, dönüp dönüp aynı sözcükleri kullanıyor her şair. Her sözcüğün dönemine göre bir yeniliği ve eskiliği (çok veya az kullanılmışlığı), belli bir ağırlığı ve çağrışımsal değeri vardır.
Bir ayna parçasından başka beni kim anlar Bir mum gibi erirken bu bitmeyen düğünde?
Bir ayna parçasından başka beni kim anlar Bir mum gibi erirken bu bitmeyen düğünde?
Nazım Hikmet şair değil diyen kim?
İlgiyle izlenen yarışmada bu akşam Ahmet Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiçbir şey değildir diyen kimdir sorusu gündem oldu. "Günün manşetlerini ve en çok okunan haberlerini her sabah e-postanızdan takip etmek için Habertürk bültene üye olun."