Yalovanın Yemekleri

Giresunun Yemekleri

İranın Dini Nedir

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
126.738
Tepkime puanı
6
Puan
38
Credits
1.261.106
Yalovanın Yemekleri nelerdir,Yalovanın bölgesel Yemekleri nelerdir,Yalova Yemekleri,Yalova Yemek tarifleri,Yalova geleneksel Yemek Yemek tarifleri
Yalova İli Bölgesel Yemekleri
Yalova 'da lokal mutfağa özgü yemekler arasında, Pavli (haşlanmış lahana yaprağı kökü), Papara (darı unundan yapılan çorba), kara lahana yemeği, Luhu şuşkey (mısır ekmeği doğranmış lahana yemeği), Çirbuli (Kırmızı biberli yumurta), Lalanga (tavada yapılan ince hamur yemeği), Çubiyiş gayi (kestane yemeği) sayılabilir Tatlılardan ise papa (süt ve un karışımı tatlı), Silohto (hamur tatlısı), Paponi (un ve şekerden yapılan tatlı), Meçavçevi tepsi (cevizli hamur tatlısı) Yalova 'nın öteki lezzetlerindendir
Yöre mutfağı, Yalova İli 'nin farklı alanlara yönlendirilmiş sosyal yapısı ve buraya göç ederek gelenlerin kendi kültürünü yaşatma ricası Yalova 'da zengin bir mutfak kültürünün doğmasına yol açmıştır
MİFLÖYLÜ YALOVA KEBABI:
Malzemeler:
20 gr Kaşar
150 gr kemiksiz kuzu eti
1 adet orta doruk domates
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
2 adet taze soğan
50 gr soya sosu
2 adet defneyaprağı
60 gr milföy hamuru
yeteri kadar tuzlu, kimyon, karabiber
Yapılışı:
Kemiksiz kuzu eti jülyen doğranır Teflon bir tavada yağsız sote edilir Et suyu çekince tereyağı ek edilir Öteki malzemelerle ek edilerek yavaş ateşte en ince ayrıntısına kadar demlendirilir Milföy dairesel tabak şeklinde açılır, kıyısı kıvrılarak fırında pişirilir Piştikten sonradan servis tabağına alınarak sote üretilmiş kebabımızı milföyün içine koyarak üstüne kaşar serpilip servis edilir
YALOVA KÖFTESİ:
Malzemeler;
400 gr koyun kıyması
3 adet yumurta
1 kalın dilim bayat ekmek
2 orta zirve soğan
Yarım su bardağı kaşar
2 dere kaşığı tuzlu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım akarsu kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin
½ kadeh süt2 çorba kaşığı un
1 adet yeşil salata
Yapılışı:
Yerinde boyda bir kabın içine konulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuzlu, karabiber, rendelenmiş Hindistan cevizi ve iki yumurtanın sarısı konularak adamakıllı karıştırılır
Bu karışmış araç gereç bir defa daha kıyma makinesinden çekilir Iri iri parçalara ayrılır Yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır Yağlanmış tepsiye dizilir Kıymanın çukur kısmına hazırlamış olduğumuz krema doldurulur orta hararetli fırında yarım saatten pozitif pişirilir Üstünün kızarması makbuldür
Kremanın yapılması:
Küçük tencereye yağ konulur, eritilir Az un eklenir, bir dakika dek kavrulur Süt ek edilerek koyulaşıncaya dek telle karıştırılır ve ateşten indirilerek, yumurta, tuzlu, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir Çok ince kıyılmış yeşil salata konularak itina ile karıştırılır
TERMAL SARMA:
Malzemeler;
120 gr iki parçaya ayrılmış biftek
50 gr margarin
100 gr kuru soğan
30 gr kültür mantarı
2 gr karabiber
Yeteri kadar tuzlu
Yapılışı:
Biftekler ince bir şekilde dövülür Soğan ve mantar margarin ile sote edilir Tuz ve karabiber ek edilir Dövülmüş bifteklere birer kaşık ek edilerek sarılır Kürdan ile tutturulur Teflon tavada margarin ile kızartılır Çukur bir barbar alınıp et kızarttığımız tavada sosu yapılır Kızartılan bifteklerin üstüne ek edilerek bir taşım kaynatılır Servis tabağına alınarak yanına patates kroket, tereyağında domates soslu spagetti ile servis edilir
TERMAL TATLISI:
Malzemeler;
Krep hamuru için;
15gr un
1 isim yumurta
3 gr çiçek yağı
1 gr tuzlu
1 gr şeker
İçi ve Sosu için;
50 gr elma marmeladı
5 gr kavrulmuş nüverde
50 gr vişne reçeli
5 gr nişasta
50 gr Su
Yapılışı:
Bir çukur vahşi un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır Teflon tavada pişirilir Hazırlanan krep soğutularak üstüne elma marmeladı sürülür Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir Rulo biçiminde sarılır Çapraz bir şekilde kesilerek, indirimli kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir
Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üstüne ek edilerek servise sunulur
YAPRAK PİDESİ:
Malzemeler;
Yoğurt 1 su bardağı
Soğan 1 senet
Su 1 su bardağı
Mısır Unu 2 su bardağı
Asma Yaprağı 20 adet
Ayçiçeği yağı 1 çorba kaşığı
Nane ½ tahvil tuzlu
Yapılışı:
Yoğurdu su ve tuzlu ile çırparak karıştırıp ayranı hazırlayın (ayranın ekşi olması tercih edilir) Yaprakları yıkayıp süzdürün Naneyi ince ince kıyın Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın Ayrana mısır ununu, tuzu, naneyi ve soğanı katıp karıştırarak bir harç hazırlayın Bir tavayı günebakan yağı ile yağlayın Üstüne bir sıra yaprak dizin Hazırladığınız harcı 2 cm kalınlığı olacak biçimde altı ayrıntılarıyla kızarıncaya dek pişirin Tavanın ağzına birazcık daha geniş bir tabak kapatıp yaprak pidesini ters çevirin Tavaya kaydırıp diğer yanına da kızartın Ateşten alıp dilimleyerek servis yapın *
 
Yalova'nın yöresel yemekleri oldukça çeşitli ve lezzetlidir. Öncelikle sıraladığınız yemekler arasında Pavli, Papara, kara lahana yemeği, Luhu şuşkey, Çirbuli, Lalanga, Çubiyiş gayi gibi özgün lezzetler bulunmaktadır. Ayrıca papa, Silohto, Paponi, Meçavçevi tepsi gibi tatlılar da Yalova mutfağının önemli örneklerindendir.

Miflöylü Yalova Kebabı tarifi oldukça ilgi çekici görünüyor. Kaşarlı etli harcın milföy hamuru ile buluştuğu bu tarif, şık bir sunum ve lezzetli bir ana yemek seçeneği olabilir.

Yalova Köftesi tarifi ise geleneksel bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Kıyma, soğan, bayat ekmek, yumurta gibi malzemelerle hazırlanan bu köfte, fırında pişirilerek krema ile servis edilmektedir. Kremanın içine eklenen kaşar peyniri ve ince kıyılmış yeşil salata tarife farklı bir lezzet katmaktadır.

Termal Sarma tarifi de oldukça ilginç görünüyor. Biftek, soğan, mantar gibi malzemelerle hazırlanan bu yemeğin yanında patates kroket ve domates soslu spagetti ile sunulması, yöresel bir tat deneyimi sunabilir.

Termal Tatlısı tarifi ise kreplerin içi ve sosuyla oldukça zengin bir tatlı seçeneği sunuyor. Elma marmeladı, kavrulmuş fıstık, vişne reçeli gibi malzemelerle hazırlanan bu tatlı, farklı bir deneyim sunabilir.

Son olarak Yaprak Pidesi tarifi de lezzetli görünüyor. Yufka, yoğurt, mısır unu, soğan gibi malzemelerle hazırlanan bu pide, yapraklar arasında kavrulup pişirilerek lezzetli bir seçenek olabilir.

Yalova'nın zengin mutfağından çeşitli tariflerle denerken lezzetli ve doyurucu deneyimler yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Giresunun Yemekleri

İranın Dini Nedir

  1. Konular

    1. 1.283.041
  2. Mesajlar

    1. 1.684.441
  3. Kullanıcılar

    1. 32.309
  4. Son üye

Geri
Üst Alt