- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -175
Yandal sertifikası diplomaya çevrilir mı?
Yandal Programını tamamlayanlara verilen belge diploma yerine geçer mi? Yandal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi (yandal sertifikası) düzenlenir. Bu belge diploma yerine geçmez.Çap yaparken yatay geçiş yapılır mı?
Çift Anadal Programa yatay geçiş yapılabilir mi? İkinci anadal diploma programındaki öğrenci, anadal diploma programında kurum içi geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilir.Çift anadal diploması ne işe yarar?
Bir lisans öğretim programına (birinci anadal) kayıtlı olan öğrencilerin, aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Çift Anadal Programı (ÇAP), lisans öğrencilerine iki farklı lisans dalından mezun olma şansı sunuyor.
Yandal Çift Anadala çevrilir mi?
Aynı anda birden fazla çift anadal programına veya aynı lisans programında hem ikinci anadala hem yan dala kayıt yapılması mümkün değildir. Ancak, aynı anda farklı lisans programlarında ikinci anadala ve yan dala kayıt yapılabilir.
Yan dal yapmak için ortalama kaç olmalı?
Öğrenci kayıtlı olduğu anadal programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılın başında yan dal başvurusu yapabilir. Yan Dal Programının Devamı İçin Not Kriteri Var mıdır? Yan dal programına devam edebilmek için öğrencinin ana dal not ortalaması en az 2,00/4,00 olmalıdır.Çap başka üniversitede yapılır mı?
Çift Anadal Programı, herhangi bir üniversitede lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin, aynı üniversitedeki başka bir bölüme kayıt olmasına ve eş zamanlı olarak ders almasına deniliyor. Ayrıca öğrenciler, eş zamanlı olarak iki programı da bitirdikleri için, iki ayrı diploma alabiliyor.Çap okulu uzatır mı?
Normal şartlar altında bu eğitimi iki yıl uzatır. Fakat öğrenci dönemde 5 yerine 6 ders alarak ve yazın da iki ders alarak bu uzatmayı bir yıla indirebilir. ÇAP yapan öğrenci mezuniyetini çok geciktirmemek için her dönem fazla ders alırsa tüm notlarının düşmesi de olasıdır.
Çift anadal diploması nasıl olur?
Çift Anadal, öğrenim gördüğü önlisans ya da lisans programında üstün başarı gösteren öğrencilerin esas programlarına yakın içerikteki ikinci bir programın derslerini de başarıyla geçerek çift diploma almalarını sağlayan uygulamadır.