Editör
Yeni Üye
Yaz meyve salatası nasıl yapılır?
Limon suyu ve şekeri iyice karıştırın. Dilimlenmiş meyvelerin üstlerine dökün, ezmeden karıştırın. Kremayı kaynatın, içine çikolata parçalarını atın, eriyinceye kadar sürekli karıştırarak sosu hazırlayın. Meyve karışımını, küçük ve birer kişilik kaplarda veya kavun içinde, hazırladığınız çikolata sosuyla servis yapın.
Meyve salatasına ne eklenir?
Meyveleri kaselere bölüştürüp üzerine sosu dökün ve servis edin….Izgara Meyve Salatası
- 2 şeftali.
- 3 adet erik.
- 2 adet armut.
- 2 adet incir.
- 1 adet greyfurt.
- Karabiber.
- 2 YK taze fesleğen.
- 2 YK taze nane.
Soslu meyve salatası nasıl yapılır?
Soslu meyve salatası nasıl yapılır?
Salatanın sosu için; taze sıkılmış portakal suyu, pudra şekeri ve vanilya özünü küçük bir kapta çırptıktan sonra meyveler ile karıştırın. Servis kaselerine paylaştırdığınız meyve salatasını arzuya göre file badem, toz fındık gibi kuru yemişlerle süsledikten sonra bekletmeden servis edin.
Kremalı Meyve salatası nasıl yapılır?
Kremalı Meyve salatası nasıl yapılır?
Kreması için; tencereye 1 su bardağı süt, yarım çay kaşığı vanilya, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve nişasta koyup, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dakika soğumaya bırakın.
Meyve salatası kararmaması için ne yapılır?
Meyvelerin kararmaması için, soyduktan sonra dilimleri ballı suda 1 – 2 dakika bekletin. Bir kase suya 1 kaşık bal atın ve meyveleri içine ekleyin. Bu yöntem ile kararan meyveleri saatler boyunca kararmadan saklayabilirsiniz.
Meyve salatası nasıl yapılır?
Meyve Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce portakalı soyun ve dilimleyin (salatayı yapacağınız kabın üzerinde kesin suyu ziyan olmasın. )
- Kiviyi soyun, ortadan kesin ve dilimleyin.
- Muzu dilimleyin.
- Elmayı, armutu ve çileği küp kesin.
- Mangoyu küp kesin.
- Portakal suyunu da ekleyin.
- Güzel bir şekilde karıştırın.
Krem şanti nasıl yapılır?
Krem şanti nasıl yapılır?
Hazırlanışı:
- Buzdolabında soğutulmuş 200 ml (1 su bardağı) süt veya 150 ml (1,5 çay bardağı) suyu bir çırpma kabına alın ve üzerine paketin tamamını boşaltın.
- Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
Muzu doğradıktan sonra kararmaması için ne yapılır?
Muzu doğradıktan sonra kararmaması için ne yapılır?
Elma, armut ve ayvanın kararmaması için, en çok yapılan, meyveleri limon suyuyla ovmak ya da limonlu suda bekletmektir.
