Yerli Malı Haftası Şiirleri - Yerli Malı İle İlgili Şiirler - Yerli Malı Şiirleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Yerli Malı Haftası Şiirleri - Yerli Malı İle İlgili Şiirler - Yerli Malı Şiirleri

BİZİM YERLİ MALIMIZ

Elin kokusuz, yapma gülünden güzel gelir.
Bana bizim bahçede boy atacak çalımız.

Yabancı tezgahlarda boy boy, kolay dokunan
Paspaslardan güzeldir el emeği halımız.

Yüz vermem yabancının çeşit çeşit rengine
Bayraklaşır gözümde beyazımız, alımız.

Ne firenk elmasına, ne arap hurmasına
Muhtaç etmez ki bizi meyve dolu dalımız.

Gerçekten daha gerçek, güzelden daha güzel,
Her karışı hazine bizim yurt masalımız.

Arıca birlik olup çalışmayı bildik mi
Petekleri doldurur mis kokulu balımız.

Keçe olsa, yabanın ipeğinden güzeldir
Bizim yerli malımız, bizim yerli malımız...

Behçet Kemal ÇAĞLAR

S

Kitap Sevgisi İle İlgili Şiirler - Kitap İle İlgili Şiirler

S

Milli Mücadeleyle İlgili Şiir Şiirler

Benzer Konular

S
Tutum, Yatırım ve Türk Malları(Yerli Malı) Haftası Şiirleri Tutum Yatırım ve Türk malları haftası şiirleri Yerli Malı Haftası ile ilgili şiirler BİZİM YERLİ MALIMIZ Elin kokusuz, yapma gülünden güzel gelir. Bana bizim bahçede boy atacak çalımız. Yabancı tezgahlarda boy boy, kolay dokunan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
Yerli malı şiirleri haftası şiirleri kısa Yerli malı şiirleri haftası şiirleri Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı Seni özledik durduk. Günün gelecek diye, Yolunu gözlüyorduk. Süsleyelim masamızı Kutlayalım haftamızı. Yurdumuzda neler yok, Ne yetişmez, ne bitmez? Eğer görmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
Yerli Malı Haftası Şiirleri Yerli MalıÜstüm, başım, İçim, dışım. Ayakkabım yerli malı... Vatanını seven insan, Yerli malı kullanmalı. Neden param avuç avuç Yabancıya gitsin bütün? O paralar diken olur, Canımızı yakar bir gün. Yerli malı duruyorken Yabancıya bakar mıyım? İşçimizin emeğini Bile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
Yerli Malı Haftası İle İlgili Şiirler Yerli Malı Haftası Hakkında Şiir Yerli Malı Haftası Şiirleri Yerli Malı Şiirleri Yerli Malı Yerli yemiş yiyelim Yerli kumaş giyelim. Ülkemizin malları Sağlam olur bilelim. Başka ulustan alma Sakın alıp kullanma. Dışarıdan gelen mallar Yararlı olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
  • Öneri Öneri
Yerli Malı Haftası ile İlgili Yazı Yerli Malı Haftası ile İlgili Kompozisyonlar Yerli Malı Haftası ile İlgili Kompozisyon Orneği İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir Tutumluluk hicbir zaman cimrilik demek...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  1. Konular

1. 1.280.749
  2. Mesajlar

1. 1.677.758
  3. Kullanıcılar

1. 31.710
  4. Son üye

Geri