Son Konular

Yılbaşı Fındık Köşeleri

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Yılbaşı Fındık Köşeleri Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:
120 gr tereyağ
250 gr un
1 adet yumurta
80gr şeker
1 pk vanilya şekeri
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
Fındık harcı:
120 gr tereyağ
200 gr öğütülmüş findik
100 gr ince kıyılmış badem
100 gr şeker
1 vanilya şekeri
Ortasına;
2-3 yemek kaşığı kayısı reçeli
Kenarlarına bandırmaya:
200 gr karışık çikolata

Yılbaşı Fındık Köşeleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için tüm materyalleri yoğuralım.
Sonra bir fırın kağıdınla serelim ve dörtgen biçimde açalım (kenarları kesip yine ekleyin forma ulaşamıyorsanız).
Fındık harcı için tereyağ ve şekerleri eritelim ve sonra öbür materyalleri ekleyelim. ( gerektiğinde biraz su ekleyin )
Açtığımız hamurun üstüne evvel reçelimizi sonra fındık harcını ekleyelim.
Yaklaşık 20-25 dakka evvelden ısıtılmış fırında 190-200 derecede pişirelim.
Çıkardıktan sonra bi kaç dk bekleyip evvel dörtgen bi halde sonra üçgenlere kesip istediğimiz halde çikolatalara bandıralım. Afiyet olsun.
Yılbaşı Fındık Köşeleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Patatesli Soslu Çıtır Börek

S

Kırmızı Pancar Salatası

  1. Konular

    1. 1.261.386
  2. Mesajlar

    1. 1.658.994
  3. Kullanıcılar

    1. 31.222
  4. Son üye

Geri
Üst Alt