Son Konular

YKS 2025 Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

Credits
1.230.370
yks-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-2025-18773552_5746_amp.jpg

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2025?

Bu yıl Türkiye genelinde 2 milyon 560 bin 649 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 120 sorunun yer aldığı sınavda adaylara 165 dakika süre verildi.

TYT, Türkiye'nin dört bir yanında 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil olmak üzere 250 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Toplam 7 bin 848 binada ve 143 bin 213 salonda yapılan sınavda 333 bin 836 kişi görev aldı.

Şimdi sıra YKS'nin ikinci aşaması olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavında. AYT yarın saat 10.15'te başlayacak ve adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında toplam 160 soru yöneltilerek 180 dakika süre verilecek. AYT'ye 1 milyon 721 bin 60 adayın katılması bekleniyor.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45'te başlayacak. Bu aşamada adaylara 5 farklı dilde (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça) toplam 80 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

YKS'nin heyecanla beklenen sonuçları ise 22 Temmuz 2025'te açıklanacak. Adaylar, sonuçları TC Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabilecekler. Bu tarihi not almayı unutmayın ve başarılar dileriz!

TYT Sınavı Sonrası Adayların İlk İzlenimleri ve Yorumları!

Aydın'da Gönüllü Öğrenciler Kalem Seti Topluyor

Benzer Konular

2025 YKS TYT Soruları ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı ve gözler şimdi soruların açıklanacağı tarihe çevrildi. TYT'nin ardından yapılacak diğer oturumlar da merakla bekleniyor. TYT sınavı bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
2025 YKS Sınavı Tarihi ve Saati Merak Ediliyor Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanla bekleniyor. Türkiye genelinde 2,5 milyondan fazla adayın katılacağı 2025 YKS sınavı, herkesin gündeminde. Peki, YKS ne zaman yapılacak ve saat kaçta başlayacak? YKS sınav takvimine göre, 2025 YKS...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Bu yıl, 2 milyon 560 bin 649 adayın katıldığı YKS'nin ilk oturumu TYT, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 120 sorudan oluştu ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 250 farklı sınav merkezinde düzenleniyor. YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı milyonlarca üniversite adayını sarstı! Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 250 sınav merkezinde gerçekleşen YKS'nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Bugün ise adaylar AYT ve YDT için ter dökecek. TYT...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  1. Konular

1. 1.281.140
  2. Mesajlar

1. 1.678.835
  3. Kullanıcılar

1. 31.783
  4. Son üye

Geri