Modoratör
Efsanevi Üye
Yoğurt ekşiliği nasıl gider?
Ekşiliği gidermenin bir çözümü var. Hafif ekşimiş yoğurdun içine bir miktar su ekleyin. Ardından yoğurdu ince bir süzgeç yardımıyla süzün. Yoğurdun ekşiliği gidecektir.
Acı yoğurttan ne yapılır?
Acı yoğurttan ne yapılır?
- Naneli bir ayran hazırlayabilirsiniz.
- Evde ekmek yapmak için mayaya katabilirsiniz.
- Harika bir ekşi yoğurt çorbası yaparak değerlendirebilirsiniz.
- Su ile kaynatarak kesilmesini sağlayıp çökelek peyniri elde edebilirsiniz.
Şekerli yoğurt nasıl yapılır?
1/2 su bardağı rendelenmiş kuru hindistancevizini (yaklaşık 40 gr), 2 su bardağı (450 gr) süzme yoğurt veya bir miktar süzülerek kıvamı koyulaştırılmş yoğurt ile karıştırın. Tat vermesi için birkaç damla vanilya aroması veya yaklaşık 2 yemek kaşığı (25 gram) şeker ilave edip karıştırın.
Yoğurt çorbası ekşi olmaması için ne yapılır?
Yoğurt çorbası ekşi olmaması için ne yapılır?
Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz. Ekşiliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz.
Acı yoğurt zehirler mi?
Bozuk Yoğurt Zehirler Mi? Tüm besinlerde olduğu gibi, bozuk yoğurt da gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Yoğurt zehirlenmesi bazı durumlarda 30 dakika ile 1 saat içinde gözlemlenirken, bazı durumlarda 6-12 saat içinde belirti vermeye başlar.
Ev yapımı yoğurt zehirler mi?
Ev yapımı yoğurt zehirler mi?
Yoğurt ne kadar dayanır? Yoğurt besin değerini hızlı kaybeden bir gıda olduğundan açık ve ev yapımı yoğurtların 2-3 gün, hava ile temas etmeyecek şekilde paketlenmiş yoğurtların ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmesi önerilir. Yoğurt bu süreden sonra besin değerini kaybetmeye ve bozulmaya başlayacaktır.
Yoğurda neden şeker katılır?
Daha sonra ufak bir kabın içerisinde yoğurt mayası, şeker (şekeri koymamızın nedeni yoğurt mayasını aktifleştirip yoğurdun çabuk ve güzel mayalanması için) ve birazcık tuz (tuzu koymamızın nedeni yoğurdu daha bir lezzetli yapıyor ve yoğurdun ekşi olmasını engelliyor) karıştırıyoruz.
Şekerli yoğurt yemek kilo aldırır mı?
Şekerli yoğurt yemek kilo aldırır mı?
Şekerli yoğurt kilo aldırırmı? diye merak ediyorsanız şunu söyleyelim, toz şeker kalorisi yüksek bir besin olduğundan, günlük ihtiyacınızı aşan miktarda şekerli yoğurt tüketmek kilo almanıza neden olacaktır.
Köy yoğurdu neden ekşi olur?
Yeterince taze olmayan sütlerden yoğurt mayaladığınızda çok çabuk ekşiyebiliyor. Yoğurt mayaladığınız maya kültürünüz ekşiyse ve bozulmuşsa, bu mayadan elde ettiğiniz yoğurt ekşi olur ya da çabuk bozulmaya meyillidir. Bu nedenlerle yoğurdunuz çok çabuk ekşiyebilir ve bozulabilir.
Ekşimiş yoğurttan çorba nasıl yapılır?
Ekşimiş yoğurttan çorba nasıl yapılır?
Ekşimiş Yoğurttan Döğme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce döğmemizi iyice yıkayalım.
- Düdüklü tenceremize koyup suyunu ekleyip ocağımıza koyalım.
- 25 dakikada pişirelim altını kapatıp pişimini kontrol edelim .
- Suyu az gelmişse su ekleyelim.
- Derin bir kaba yoğurdumuzu koyup yumurtamızı ekleyelim iyice tele çırpalım.