Yogurt Mayaladim sulu oldu ne yapmaliyim?

Kabartma tozu olmadan kek nasil yapilir?

Kemik suyunu nasil tuketmeliyiz?

<

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Yoğurt Mayaladim sulu oldu ne yapmalıyım?


Bu verdiğim bilgiler kendi deneyimlerim sonucu edindiğim ayrıntılardır. Saydığım önlemleri aldıktan sonra yoğurdunuz yine sulu oluyorsa, sütünüzü kaynatırken miktarına göre litre başı 5 dakika savura savura kaynatın derim. Sütünüzü kaynattınız ama, yoğurdunuz yine sulu oluyorsa eğer, sütünüzü veya sütçünüzü değiştirin.

Sünen yoğurt nasıl kurtarılır?


Tutmayan Yoğurttan Tekrar Yoğurt Mayalamak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 75 dereceye ayalıyoruz.
- Sütümüzü de bu fırında 1 saat boyunca bekletiyoruz.
- Mayalanan yoğurdu hemen fırından çıkartmıyoruz, soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan yoğurdu dolaba alıyoruz ve istediğimiz zaman afiyetle yiyoruz.

Yoğurtta sünme neden olur?


Yoğurtta sünme neden olur?
Fermantasyonun tamamlanamayan yoğurt süner ve salyamsı bir yapısı olur. Bu sıcaklığın üzerinde mayalama yaparsanız, sıcak sütün içerisine koyduğunuz fermantasyonu yapan bakteriler ölecektir. Kalan az miktardaki bakteriler fermantasyonu tam olarak gerçekleşemeyecek, yoğurt jelimsi bir yapıya bürünecektir.

Mayalanacak süt kaç derece olmalı?


Mayalanacak süt kaç derece olmalı?
Ancak bir litre süt ile bir şeker kaşığı yoğurt mayalamak istendiği zaman, bunun 12 saatlik bir zaman dilimine denk geldiği söylenebilir. Ancak genel olarak evde standart yapılan yoğurdun 5 ile 6 saat içerisinde mayalandığı dile getirilebilir. Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı ise 45 derecedir.

Tutmayan yoğurtla ne yapabilirim?


Isınınca yoğurdun miktarına bağlı olarak (1 kg yoğurda 1/3 çay bardağı kadar) sirke ilave edin. Sirkeyi ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. Sikeyi ilave ettikten sonra yoğurdunuzda kesilmeler olmaya başlayacaktır. Bir süre daha kaynattıktan sonra dilerseniz içerisine tuz ilavesinde bulunabilirsiniz.

Sünen yoğurt nasıl lor yapılır?


Sonra yoğurttan lor yapmak aklıma geldi.
- Yoğurt tenceresini ocağın üzerine alıp altını açıyoruz.
- Yoğurdun suyu çıkana kadar tahta kaşık ile karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra iyice kaynayıp yoğurt tane tane lor halini alıp tencerenin üstüne çıktığında biraz daha kaynayıp tel süzgeçten süzüyoruz.

Ev yapımı yoğurt neden sakız gibi uzar?


Ev yapımı yoğurt neden sakız gibi uzar?
Sütün yüksek sıcaklıkta olmaması, ne yazık ki yoğurdunuzun sünmesine ve sütünüzün boşa gitmesine neden olacaktır. Yoğurdun soğuk mayalanması halinde, yoğurdunuz sünecektir yani uzayacaktır. Bu sebeple, sütün mayalanma ısısının çok iyi ayarlanması gerekmektedir.

Yoğurdun Sünmemesi için ne yapılır?


Yoğurdun Sünmemesi için ne yapılır?
Yoğurdun sulanmaması için mayalama sıcaklığının doğru olması oldukça önemlidir. Yoğurt mayalanırken öncelikli olarak alınan sütün kaynatılması gerekmektedir. Süt kaynadıktan sonra ise mayalama sıcaklığı olarak bilinen 40-45 dereceye gelene kadar beklenilmesi gerekir.

Sünen yoğurt nasıl peynir yapılır?


Eğer yoğurdun suyu yoksa biraz su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında altını en kısık ayara getirip suyunu çekmeye başlamasını bekleyin. Bir tutam tuz ve bir kaşık da tereyağı ekleyin. Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır.

Yoğurt Mayalarken sıcaklığı kaç derece olmalı?


Sütümüzü bir taşım kaynattıktan sonra mayalıyacağımız kaba alıyoruz ve 45-50 derece arası soğumaya bırakıyoruz bunun için ara ara ölçerek ayarlıyoruz. Tam ideal mayalama derecesi 45 dir.

Ateş Ölçerle süt sıcaklığı ölçülür mü?


Ateş Ölçerle süt sıcaklığı ölçülür mü?
Weewell tarafından Türkiye'de satışı yapılan WTE250 – Dijital Kulaktan Ateş Ölçer, bu kapsamda geliştirilen bir ürün. Ancak cihaz, sadece bebeğin ateşini ölçmüyor, aynı zamanda sütün ve banyo suyunun sıcaklığını da ölçebiliyor.
 
<
Merhaba! Yoğurt mayalarken yaşadığınız sulu olma sorunuyla ilgili deneyimlerim doğrultusunda size önerilerde bulunabilirim.

1. Sütünüzü kaynatırken her litreye 5 dakika savura savura kaynatmayı deneyebilirsiniz. Bu, sütünüzdeki fazla suyun uçmasına yardımcı olabilir.

2. Sütü yeterince kaynatmanıza rağmen hala sulu bir yoğurt elde ediyorsanız, sütünüzü veya sütçünüzü değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Kaliteli ve taze süt kullanmak da önemlidir.

Diğer bir konuya değinmek gerekirse, sünen yoğurdu kurtarmak için ise fırın yöntemini kullanabilirsiniz. Sütü fırında bekleterek tekrar mayalayarak yoğurdu kurtarabilir ve sünmesini engelleyebilirsiniz.

Yoğurt sünmesi genellikle sıcaklığın ayarlanamamasından veya fermantasyonun tamamlanamamasından kaynaklanabilir. Bu durumu önlemek için mayalanacak sütün ideal sıcaklığının 45 derece olması gerektiğini unutmayın.

Sorularınıza verdiğim cevaplar doğrultusunda yoğurt mayalama sürecinizde daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Eğer başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!
 

Kabartma tozu olmadan kek nasil yapilir?

Kemik suyunu nasil tuketmeliyiz?

Geri
Üst Alt