Son Konular

YÖK Meslek Yüksekokullarına Yenilikçi Eğitim Modeli Getiriyor

Credits
1.231.534
turkiye-genelindeki-388-meslek-yuksekokulu-to-18783060_amp.jpg

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye genelinde 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulunun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 367 oda ve borsa ile iş birliği içinde olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, YÖK ve TOBB arasında gerçekleştirilen "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü", mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmayı, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi ve üniversite-sektör ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu protokol kapsamında, eğitim programlarının oluşturulmasından atölye ve laboratuvarların geliştirilmesine, staj imkanlarından mezunların istihdam edilmesine kadar geniş bir iş birliği yelpazesi bulunmaktadır. Ayrıca, illerde kurulacak olan komitelerde üniversite ve sektör temsilcileri birlikte çalışacaklar.

Türkiye genelindeki 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulu, bulundukları şehirlerdeki 367 TOBB üyesi oda ve borsa ile ortaklık kuracaklar.

Bu iş birliği sayesinde öğrenciler, oda ve borsalarda uygulamalı eğitim, staj ve istihdam fırsatlarından faydalanacak ve meslek yüksekokullarının eğitim süreçleri yerel iş dünyasının taleplerine göre şekillenecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamada, yükseköğretimin sektörle daha sıkı ilişkiler kurmasını sağlayacak, eğitim-istihdam uyumunu güçlendirecek yeni bir modeli hayata geçirdiklerini belirtti.

Üniversitelerin iş dünyasıyla iş birliği içinde olduğu, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yetkin mezunları yetiştirdiği bir sistem oluşturduklarını vurgulayan Özvar, şunları söyledi:

"Üniversitelerimiz artık iş dünyasının taleplerini yakından takip edecek, sektöre uygun eğitim programları geliştirecek ve öğrencilerimizi iş dünyasına daha hazır hale getireceğiz. İş dünyasındaki deneyimli isimler meslek yüksekokullarında dersler verebilecek, öğrencilere sektörel bilgiyi doğrudan aktarabilecekler. Bu yeni eğitim modeli, pratik bilgiyi öne çıkaracak ve öğrencilerin gerçek iş süreçlerine daha erken aşamada adapte olmalarını sağlayacak."

UEA Başkanı Grossi, İran ile İşbirliği İçin Çağrı Yaptı!

İran'ın İsrail'e Füze Atma İddialarına İlişkin Son Açıklama