YTONG g2 nedir?
YTONG, literatürde "gazbeton" olarak bilinir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle bir çok binada ilave ısı yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmadan yalıtım sağlayan bir yapı malzemesidir.Gaz beton su çeker mi?
Ytong su emer mi? Ytong'un yapısındaki kapalı gözenekler, duvarın su emmesini önler. Ytong üretiminde kullanılan teknoloji sayesinde, malzemenin bünyesi kılcal yapılar şeklinde değil, kürecikler (gözenekler) şeklindedir. Bu gözenekler, suyun malzeme içinde ilerlemesini engeller.YTONG sağlam mı?
YTONG sağlam mı?Depreme dayanıklı mı? Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018'de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde yer alan "Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları"na uygundur.
Gaz beton neden yapılır?
Gaz beton neden yapılır?AKG Gazbeton duvar ve yapı malzemeleri üretiminde kullanılan hammaddeler; kuvarsit, çimento, kireç ve alçıtaşıdır. İnce toz kıvamında öğütülen bu malzemelere su ve gözenek oluşturucu alüminyum ilave edilerek elde edilen karışım kalıp arabalarına dökülür.
8 lik ytong var mı?
Ytong gazbeton olarak bilinir. Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle ilave ısı yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmadan yalıtım sağlayan bir yapı malzemesidir.1 palet 13 5 Ytong kaç adet?
PALET AĞIRLIĞIBlok Kalınlığı (cm) | 5 | 13,50
Adet | 144 | 48
Toplam Ağırlık/Kg | 540 | 490
Gaz beton ateşe dayanıklı mı?
Gaz beton ateşe dayanıklı mı?Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe göre, 1200°C'ye kadar ısıya dayanıklı "A1 sınıfı hiç yanmaz" malzeme sınıfındaki gazbeton, yangına 240 dakikadan fazla karşı koyabilmesiyle, yangına karşı emniyetli binalar inşa edilmesinde, "yangın duvarı" ve "yangın güvenlik holü" çözümlerinde vazgeçilmez bir …
Beton ateşe dayanıklı mı?
Beton ateşe dayanıklı mı?Yaklaşık 1000˚C'ye kadar kullanılan betonlar ısı dirençli olarak kabul edilir. Bu, kesin bir sınır olmamasına rağmen güvenli bir noktadır. Çoğu ısı dirençli betonlar 1000˚C'nin çok altında ve bazen üstünde kullanılabilir. Önemli olan maruz kalınacak sıcaklığa göre uygun çimento ve agrega seçimidir.
Gaz beton sağlam mı?
Hafif, yanmaz, sağlam, pratik Yoğunluğu düşük, masif duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar.Ytong ne kadar yük taşır?
GAZBETON ÜRÜN ÖZELLİKLERİSINIFI | G2/0.35 | G3/0.50
KURU BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) | 350 | 500
İSTİF BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) | 490 | 700
ORTALAMA MUKAVEMET (Kg/cm² / N / mm² | 23/2,3 | 35/3,5
ISI İLETKENLİK λ 10 dry (W/mK)(EN 1745'e göre verilen değer) | 0,09 | 0,13
Gaz beton içinde ne var?
Gaz beton içinde ne var?Gazbeton Üretiminde Kullanılan Malzemeler
- Silis kumu, kuvarsit,
- Alçı,
- Kireç,
- Çimento,
- Alüminyum tozu kullanılmaktadır.
Ytong neden yapılır?
Ytong neden yapılır?Çevre Dostudur YTONG kuvarsit, çimento, kireç ve su gibi doğal hammaddelerden üretilir.