<
S
SoruCevap
Yufkasız Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Peynirli börek yapmanın pratik bir yöntemi olan yufkasız börek tarifi için malzemeler 250 gram beyaz peynir, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu ve 4 su bardağı un. Peyniri ufalayıp diğer malzemelerle birleştirin. Hamuru yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. İki eşit parçaya bölün ve açın. İç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun!
İçindekiler
Yufkasız peynirli börek yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler arasında yufka, peynir, yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve maydanoz bulunmaktadır.
Bir börek yapma kabı veya tepsiyi yağlayarak işe başlayın. Ardından yufkaları hazırlayın. Her yufkayı tezgaha serin ve üzerine bolca sıvı yağ sürün. Yufkayı hamur gibi yoğurarak veya katlayarak börek şeklini verin.
Yufkaları hazırladıktan sonra peynirli iç harcı yapmaya geçebilirsiniz. Peyniri bir kaba rendeleyin ve üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyin. Ardından karışımı iyice karıştırın.
Hazırladığınız peynirli iç harcı yufkaların üzerine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sararak tepsinin içine yerleştirin. Yumurta ve sütü bir kapta çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
Börekleri önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri fırından çıkarın ve biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yufkasız peynirli börek tarifi bu şekildedir. İsteğe göre iç harca farklı malzemeler ekleyebilir veya baharatlar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Patatesli börek yapmak için yufkasız börek tarifine patates ekleyin.
Yufkasız peynirli börek için iç harcınıza isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.
Peynirli börek yaparken iç harcınıza rendelenmiş peynir ekleyin.
Peynirli börekleri üzerine yumurta sarısı sürerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Yufkasız börekleri fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
İçindekiler
Yufkasız Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
Yufkasız peynirli börek yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler arasında yufka, peynir, yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve maydanoz bulunmaktadır.
Bir börek yapma kabı veya tepsiyi yağlayarak işe başlayın. Ardından yufkaları hazırlayın. Her yufkayı tezgaha serin ve üzerine bolca sıvı yağ sürün. Yufkayı hamur gibi yoğurarak veya katlayarak börek şeklini verin.
Yufkaları hazırladıktan sonra peynirli iç harcı yapmaya geçebilirsiniz. Peyniri bir kaba rendeleyin ve üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyin. Ardından karışımı iyice karıştırın.
Hazırladığınız peynirli iç harcı yufkaların üzerine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sararak tepsinin içine yerleştirin. Yumurta ve sütü bir kapta çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
Börekleri önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri fırından çıkarın ve biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yufkasız peynirli börek tarifi bu şekildedir. İsteğe göre iç harca farklı malzemeler ekleyebilir veya baharatlar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yufkasız Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
| Yufkasız Peynirli Börek Nasıl Yapılır? |
| Bir kabın içerisine peynir, maydanoz ve yumurtaları koyup karıştırın. |
| Bu karışımı yufkasız börek yapmak için kullanacağınız iç harç olarak kullanın. |
| Yufkasız peynirli börek yapmak için yufka yerine patates kullanabilirsiniz. |
| Peynirli börek yapmak için hazırladığınız iç harcı patatesli yufkaların içine koyun. |
| Poğaça şeklinde şekillendirdiğiniz börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. |
Patatesli börek yapmak için yufkasız börek tarifine patates ekleyin.
Yufkasız peynirli börek için iç harcınıza isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.
Peynirli börek yaparken iç harcınıza rendelenmiş peynir ekleyin.
Peynirli börekleri üzerine yumurta sarısı sürerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Yufkasız börekleri fırında üzeri kızarana kadar pişirin.