Modoratör
Yeni Üye
Yüksek lisans için YDS hangi dilden?
Yüksek lisans için hangi dil yeterlik sınavları kabul ediliyor? Yüksek lisans programlarında İngilizce için YDS/E-YDS, YÖKDİL veya TOEFL kabul edilmektedir. IELTS kabul edilmemektedir. Arapça yeterlilik için YDS ve YÖKDİL, Türkçe yeterlilik için ise TÖMER sınavları kabul edilmektedir.
Tez döneminde yatay geçiş yapılır mı?
Yatay geçişler, ders alma dönemi içinde ve yarıyıl başlarında yapılır. Yüksek lisansta tez aşamasında ve dönem projesi aşamasında, doktorada ise yeterlik sınavından sonra yatay geçiş yapılmaz. (2) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında yatay geçiş yapılamaz.
Tez danışmanı nasıl değiştirilir?
Tez danışmanı nasıl değiştirilir?
Danışman veya tez konusu değişikliği, öğrencinin ve danışmanın önerisi, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararı ile gerçekleşir. Danışman değişikliğinde yeni danışmanın onayı aranır ve danışmanını değiştiren öğrenci tez konusunu da değiştirmek zorundadır.
Yüksek Lisans en fazla kaç yılda biter?
Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK'ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Yüksek lisans için YDS şartı var mı?
Tezli yüksek lisans programlarının birçoğunda yabancı dil yeterlilik belgesi istenmektedir. Yeterlilik belgesi için başvuracağınız üniversite kendisi sınav uygulayabileceği gibi kendiniz YDS, IELTS, TOEFL gibi sınavlara da girebilirsiniz.
Yüksek lisans için hangi yabancı dil sınavına girilir?
Yüksek lisans için hangi yabancı dil sınavına girilir?
YDS, genellikle akademik personel atamaları ve yüksek lisans, uzmanlık, doktora eğitimlerine başlamak için girilen yabancı dil sınavıdır. Uzun ismi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olan YDS, bir sıralama sınavı olmadığı için sınav sonuçları doğrudan yabancı dil bilgisini ölçmekte kullanılır.
Yüksek lisans yatay geçiş yapılır mı?
Yüksek lisans programları arasında yatay geçiş yapabilmek için en az bir yarıyılı başarıyla bitirmiş olmanız gerekmektedir. İkinci yarıyıl sonunda da (dersler tamamlandıktan sonra) yatay geçiş için başvuru yapabilirsiniz.