<
Editör
Yeni Üye
Yutkunamamak için ne yapmalıyız?
Yutkunamıyorum diyenler için evde doğal çözümler!…Hatmi kökü, bal, limon, ekinazya gibi kaynaklar sayesinde boğaz ağrısından kurtulmak veya ağrıyı hafifletmek, yutkunurken ki acıyı azaltmak mümkündür.
- Hatmi kökü
- 2. Adaçayı ve ekinazya.
- 3. Bal.
- Elma sirkesi.
- Tuzlu su.
- 6. Meyan kökü
- 7. Limon.
- 8. Zencefil.
Boğaz ağrısını şıp diye ne keser?
Boğaz ağrısını şıp diye ne keser? Boğaz ağrısından kurtulmak için tuzlu su ile gargara yapmak iyi bilinen doğal bir çaredir. Tuz suyu boğaz dokusundan çekerek şişmeyi azaltır. Boğazdaki istenmeyen mikropları öldürmeye de yardımcı olabilir. 1 fincan ılık suyun içine 1 çay kaşığı tuz atın ve erimesi için karıştırın.4 gün önce
Çocuğum konuşurken takılıyor ne yapmalıyım?
Çocuğum konuşurken takılıyor ne yapmalıyım?
ÇOCUĞU KEKELEYEN EBEVEYNLERE ÖNERİLER
- Hızınızı azaltın. Çocuğunuzla yavaş, sakin ve telaşsız bir şekilde sık sık duraklayarak konuşun.
- Konuşmasına müdahale etmeyin.
- Tam dinleyin.
- Çok soru sormayın.
- Sırayla konuşun.
- Güvenini arttırın.
- Özel vakit ayırın.
- Normal kuralları uygulayın.
Boğazda batma hissi nasıl geçer?
Boğazda batma hissi nasıl geçer?
Ilık su ile karıştırılmış bal içmek de boğazı yumuşatacak ve ağrıları hafifletecektir. Ayrıca ballı ılık su içmek boğaz ağrısı yutkunma zorluğu ne iyi gelir sorusunun da en etkili cevaplarından birisidir. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğazı rahatlatacaktır.
Boğazın yutkunurken acıması nasıl geçer?
Yarım çorba kaşığı karbonatla yarım çorba kaşığı tuzu yarım fincan ılık suda karıştırın. Bu karışımla günde birkaç kez gargara yapmanız yutkunurken boğazda oluşan ağrıyı hafifletecektir.
Yutkunamama Boğaz ağrısına ne iyi gelir?
Boğaz yanmasına ne iyi gelir bitkisel?
Boğaz yanmasına ne iyi gelir bitkisel?
Boğaz yanması ve öksürüğe iyi gelen evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:
- Tuzlu suyla gargara yapmak.
- Çok sıcak ve soğuk içeceklerden uzak durmak.
- Aşırı acı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak.
- Nane, papatya, zencefil, ıhlamur gibi bitki çayları tüketmek.