Son Konular

Zeytınyağlı Brüksel Lahanası

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Zeytınyağlı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Gereçler
1 paket lahana
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 -5 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 küp şeker
Yarım sıkılmış limon suyu
Tuz

Zeytınyağlı Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı

Lahanaların dış kabuklarını temizleyelim , sirkeli suda 20 dk bekletelim ,yıkayıp süzdürelim.
Tencereyi ocağa alalım , soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
Domates sosunu koyalım biraz kavuralım.
Doğranmış sarımsak ve havuçları da ek edelim.
Lahanaları ek edelim yavaş yavaş karıştıralım sosa düzgünce bulansın.
3 su bardağı kaynar su tuz küp şekeri de ek edip pişmeye bırakalım.
Lahanalar sararmaya başlayınca doğradığımız patatesleri ek de edelim .
Patates zeytinyağlı yemeklerde daha çabuk piştiği için , son olarak konuyor öteki türlü fazla pişip yemeğe karışınca manzara beğenilen olmuyor.
Yemeğimiz yaklaşık 20-25 dk pişiyor.
Piştikten sonra üzerine limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
Afiyet olsun.
 
T

Fırında Patatesli Tavuk

T

Pirinç Köftesi

  1. Konular

    1. 1.261.153
  2. Mesajlar

    1. 1.658.717
  3. Kullanıcılar

    1. 31.217
  4. Son üye

Geri
Üst Alt