T
theking
Guest
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller
3 adet enginar
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon ( limon tuzu )
Tuz
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Enginarların uç kısımlarını yarım cm keselim 4 eşit kesime bölelim.
Ortasında ki tüy kısımları alalım , doğradıklarımızı yarım sıktığınız limonlu suda bekletelim.
Limon yoksa limon tuzu da olur, soğanı dörde bölelim.
Enginarları süzmeden sudan çıkarıp soğanlarla bir arada tencere koyalım.
İçine tuz ve zeytinyağı ek edelim, üzerini çıkacak kadar su ekleyelim.
En son kalan yarım limonu da sıkıp tencereye ek edin.
45 dakika kapağı kapalı halde kısık ateşte pişirin.
3 adet enginar
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon ( limon tuzu )
Tuz
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Enginarların uç kısımlarını yarım cm keselim 4 eşit kesime bölelim.
Ortasında ki tüy kısımları alalım , doğradıklarımızı yarım sıktığınız limonlu suda bekletelim.
Limon yoksa limon tuzu da olur, soğanı dörde bölelim.
Enginarları süzmeden sudan çıkarıp soğanlarla bir arada tencere koyalım.
İçine tuz ve zeytinyağı ek edelim, üzerini çıkacak kadar su ekleyelim.
En son kalan yarım limonu da sıkıp tencereye ek edin.
45 dakika kapağı kapalı halde kısık ateşte pişirin.