Son konular

1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama Tarifi İçin Malzemeler
5 kilo mandıra sütü
8 tane 500 ml kapaklı cam kavanoz

1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü bir tencerede 15_20 dk kaynayan kadar pişirin.
Süt pişinceye kadar kavanozları sudan geçirip temiz bir şekilde bekletin.
Piştikten sonra sıcak sıcak kavanozlara bırakıp soğumadan kapakları kapatın. Ve soğuyana kadar dolaba bırakmayın.
Soğuduktan sonra özellikle kapağın üzerine basıp kapağın hava alıp almadığını kontrol edin. (içine girip ses gelecektir. ) eğer kapağı tutmayan varsa önceden 3-5 gün içinde tüketin. Kapağı tutanları da kışın 1 aydan fazla taze olarak tüketebilirisiniz. Ama yazın 20 günü geçirmeyin.
Ben kavanozladığım sütleri kullanmak için açtığımda yağı üzerine birikmiş halde oluyor. Onları bir saklama kabında biriktirip buzlukta saklıyorum ve çoğalınca da diğer tariflerimde var tereyağ yapıyorum. Hem hesaplı hem sağlıklı. Marketlere bakarsan, 3 litre süt 5 kilo süte denk geliyo. Tabi bulunduğunuz şehirde de değişiyor. Benim burada öyle. Pastalarım da tatlıları da rahatlıkla kullanıyorum. Bebeğim var, rahatlıkla da içiriyorum. Şimdiden yapanlara kolay gelsin.

1 Ay Ekşitmeden Süt Saklama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt