1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 paket teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
3-4 damla limon suyu
1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine:
Tarçın
Damla çikolata
Kakao
Mavi haşhaş
Kızılcık marmelatı
Hindistan cevizi
Pudra şekeri
Ayırdığımız yumurta beyazı
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiye hamuru için, teremyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri bir kaba alınıp yeterlice yoğurulur.
Kabarma tozu, vanilya, limon suyu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında olacak halde yoğurunuz.
Ele yapışmayan bir hamur olacak, şayet unu fazla koyarsanız sertleşir, dikkat ederseniz yumuşacık hamur olacaktır.
Tam kıvamına gelmeden hamurdan 1 avuç kadar alıyoruz.
Daha sonra kalan hamura un koymaya devam ediyoruz.
Ayırdığımız 1 avuç hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyip düzgünce yoğurup bir kenara alıyoruz.
1. Kurabiye için; büyük kaptaki hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, yuvarlayıp, ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
Önce yumurta beyazına sonra haşhaşa batırıp, tepsiye diziyoruz. (bu halde 21 adet yaptım).
2. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, tepsiye dizip üzerine damla çikolataları batırıyoruz. (bu formda 14 adet yaptım).
3. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp, yuvarlıyoruz ve bu halde tepsiye diziyoruz. Bu formda boş pişirip, fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz. (bu biçimde 14 adet yaptım).
4. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp yuvarlayıp, evvel yumurta sarısına daha sonra hindistan cevizine batırıp, tepsiye diziyoruz. (bu formda 14 adet yaptım).
5. Kurabiye için; ayırdığımız kakaolu hamurdan, biraz hamur alıp, birazda sade hamurdan alarak avcumuzda ikisini bir ortaya getirerek çok fazla karıştırmadan yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsilere dizilmiş olan kurabiyeleri, 180 derece fırında 20-25 dakikada pişecektir. Çok kızarması, hafif pembeleşmesi kafi.
Haşhaşlı olan kurabiyelere (1. Kurabiye), fırından çıkar çıkma, ortalarına bastırdığımız yerlerine marmelat koyuyoruz.
Sade olan (3. Kurabiye), üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
3-4 damla limon suyu
1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine:
Tarçın
Damla çikolata
Kakao
Mavi haşhaş
Kızılcık marmelatı
Hindistan cevizi
Pudra şekeri
Ayırdığımız yumurta beyazı
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kurabiye hamuru için, teremyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri bir kaba alınıp yeterlice yoğurulur.
Kabarma tozu, vanilya, limon suyu ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında olacak halde yoğurunuz.
Ele yapışmayan bir hamur olacak, şayet unu fazla koyarsanız sertleşir, dikkat ederseniz yumuşacık hamur olacaktır.
Tam kıvamına gelmeden hamurdan 1 avuç kadar alıyoruz.
Daha sonra kalan hamura un koymaya devam ediyoruz.
Ayırdığımız 1 avuç hamura 2 yemek kaşığı kakao ekleyip düzgünce yoğurup bir kenara alıyoruz.
1. Kurabiye için; büyük kaptaki hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, yuvarlayıp, ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
Önce yumurta beyazına sonra haşhaşa batırıp, tepsiye diziyoruz. (bu halde 21 adet yaptım).
2. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp, tepsiye dizip üzerine damla çikolataları batırıyoruz. (bu formda 14 adet yaptım).
3. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp, yuvarlıyoruz ve bu halde tepsiye diziyoruz. Bu formda boş pişirip, fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz. (bu biçimde 14 adet yaptım).
4. Kurabiye için; hamurdan ceviz büyüklüğünde bir kesim alıp yuvarlayıp, evvel yumurta sarısına daha sonra hindistan cevizine batırıp, tepsiye diziyoruz. (bu formda 14 adet yaptım).
5. Kurabiye için; ayırdığımız kakaolu hamurdan, biraz hamur alıp, birazda sade hamurdan alarak avcumuzda ikisini bir ortaya getirerek çok fazla karıştırmadan yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
Yağlı kağıt serili tepsilere dizilmiş olan kurabiyeleri, 180 derece fırında 20-25 dakikada pişecektir. Çok kızarması, hafif pembeleşmesi kafi.
Haşhaşlı olan kurabiyelere (1. Kurabiye), fırından çıkar çıkma, ortalarına bastırdığımız yerlerine marmelat koyuyoruz.
Sade olan (3. Kurabiye), üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.
1 Hamur 5 Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı