1 Hamurdan 4 Farklı Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
Bir fiske tuz
Alabildiği kadar un (ele yapışmayan bir hamur elde edecek kadar)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı vişne reçeli
1 Hamurdan 4 Farklı Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir karıştırma kabına yumurta tereyağı ve pudra şekerini alıp yoğurun.
Nişasta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurmaya devam edin ve unu ekleyin.
Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Bir tanesinin içine kakao koyarak tekrar yoğurun, bir tanesine de damla çikolata ekleyip yoğurun ve buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
Çıkardığınız hamurlardan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar koparıp şekil verin 200 dereceli fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletip servis edin afiyet olsun
Reçelli kurabiye için ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt üzerinde açın içine bir çay kaşığı kadar reçel koyup kapatın.
Susamlı kurabiyeler için kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın, susamlı kasenin içinde gezdirip tepsiye dizin.
Mantar kurabiye için bir küçük kaseye kakao koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pet şişenin ağız kısmını kakaoya batırıp hamurun üzerine bastırın ve tepsiye dizin.
Damla çikolatalı kurabiyeleri sadece yuvarlayıp fırına atın.
1 Hamurdan 4 Farklı Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
Bir fiske tuz
Alabildiği kadar un (ele yapışmayan bir hamur elde edecek kadar)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı vişne reçeli
1 Hamurdan 4 Farklı Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir karıştırma kabına yumurta tereyağı ve pudra şekerini alıp yoğurun.
Nişasta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip yoğurmaya devam edin ve unu ekleyin.
Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Bir tanesinin içine kakao koyarak tekrar yoğurun, bir tanesine de damla çikolata ekleyip yoğurun ve buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletin.
Çıkardığınız hamurlardan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar koparıp şekil verin 200 dereceli fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletip servis edin afiyet olsun
Reçelli kurabiye için ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt üzerinde açın içine bir çay kaşığı kadar reçel koyup kapatın.
Susamlı kurabiyeler için kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın, susamlı kasenin içinde gezdirip tepsiye dizin.
Mantar kurabiye için bir küçük kaseye kakao koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pet şişenin ağız kısmını kakaoya batırıp hamurun üzerine bastırın ve tepsiye dizin.
Damla çikolatalı kurabiyeleri sadece yuvarlayıp fırına atın.
1 Hamurdan 4 Farklı Kurabiye (Dışı Kıtır İçi Yumuşak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı