1 Tepsi Elmalı Turta Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
1 Tepsi Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin/tereyağı 250 gr
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
3-4 su bardağı un (hamurun kıvamına nazaran ölçü değişebilir)
1 limon kabuğu rendesi ya da 1 elma kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Elmalı turta iç harcı;
4 büyük uzunluk elma
1 su bardağı şeker (ben elmalarım çok ekşi olduğu için 1 su bardağı koydum ölçüsünü sizler şekeri elma ile dengelemek için az koyabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 avuç kadar ceviz ya da fındık (isteğe bağlı)

1 Tepsi Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 3 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve margarinimizi hamur yoğurma kabına alalım.
Limon rendesi ya da elma rendesini de ekleyelim.
Sonrasında sırayla pudra şekerimizi, hamur kabartma tozumuzu ve unumuzu eleyerek azar azar yoğurma kabımıza ekleyelim.
Hamurumuz istenilen kıvama gelinceye kadar yoğuralım.
Bir öbür taraftan kabukları soyulmuş 4 adet elmayı, 1 su bardağı şekeri, 1 yemek kaşığı silme tarçını ve cevizi bir tavaya ekleyerek elmalar hafif şerbet kıvamı alana kadar kavuralım.
Sonrasında yoğurduğumuz hamuru tezgaha alarak 2 eşit kesime bölelim.
1.Hamur kesimini alarak tepsi boyutundan azıcık fazla olacak biçimde açalım (benim kullandığım tepsi boyutu 43×43 cm baklava tepsisidir. ).
Açtığımız modül hamurunu güzelce eşit olarak tepsimize yayalım.
2.Hamur kesimimizi da alarak tezgah üzerinde düzeltelim ve 20 eşit modüllere ayıralım.
Ayırdığımız 20 eşit parçayı sırayla tepsimize eşit olacak formda uzun bir formda yuvarlayarak tezgaha dizelim. (örneğin; 2 adet 43 cmlik yuvarlanmış uzun hamur sonra 2 adet 40 cmlik yuvarlanmış uzun hamur olarak boyutlara ayıralım. ).
Ayırdığımız boyutlardaki hamurları 1. Kata 10 adet 2. Kata 10 adet olacak biçimde ayarlayalım.
Daha sonrasında tepsiye açtığımız 1. Hamurun üzerine kavurduğumuz elmalı harcımızı ekleyelim. Ve güzelce elimizle iç harcı her yere yedirelim.
Hazır olan turtamıza son olarak yuvarladığımız kesimleri sırayla dizelim.
Dizilen uzun hamurlarımızı elimizle bastıra bastıra tepsiye yayalım.
Son olarak da 5 dakika evvel ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza turtamızı koyalım ve 25-30 dakika kadar pişirelim.
Hazır olan turtamızın üzerine isteğe bağlı pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek olan arkadaşlara afiyetler olsun. .

1 Tepsi Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt