10 Dakikada Pizza Lezzetinde Muska Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 adet büyük uzunluk yufka
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1su bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
1 adet orta uzunluk çekirdekleri çıkartılmış domates
Yarım kırmızı kapya biber
2 adet küçük yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam tuz
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Bulamak için;
1 adet yumurta
2-3 çorba kaşığı süt
Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek
Kızartmak için;
Sıvıyağ
10 Dakikada Pizza Lezzetinde Muska Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle böreğimizin iç harcı için kaşarı rendeleyelim ve sucuk, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri minik minik doğrayalım bir kabın içine alalım.
Daha sonra baharat ve yağını ekleyip, karıştıralım.
Yufkamızı tezgaha ya da masaya serelim.
5’er cm aralıklarla yufkamızı keselim.
Kestiğimiz modüllerin uç kısımlarına harcımızdan bir ölçü koyalım ve sağlı-sollu katlayarak üçgen formu verelim.
Sardığımız börekleri bir kenara alalım.
Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve içine 2-3 çorba kaşığı süt ekleyelim.
Başka çukur bir tabağa galeta ununu alıp, hazırlayalım.
Böreklerimizi evvel yumurtaya her yerini bulayıp, daha sonra galeta ununa bulayalım.
Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde kızarana kadar böreklerimizi pişirelim.
Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım. Afiyetle yiyebilirsiniz
10 Dakikada Pizza Lezzetinde Muska Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük uzunluk yufka
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1su bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk
1 adet orta uzunluk çekirdekleri çıkartılmış domates
Yarım kırmızı kapya biber
2 adet küçük yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam tuz
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Bulamak için;
1 adet yumurta
2-3 çorba kaşığı süt
Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek
Kızartmak için;
Sıvıyağ
10 Dakikada Pizza Lezzetinde Muska Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle böreğimizin iç harcı için kaşarı rendeleyelim ve sucuk, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri minik minik doğrayalım bir kabın içine alalım.
Daha sonra baharat ve yağını ekleyip, karıştıralım.
Yufkamızı tezgaha ya da masaya serelim.
5’er cm aralıklarla yufkamızı keselim.
Kestiğimiz modüllerin uç kısımlarına harcımızdan bir ölçü koyalım ve sağlı-sollu katlayarak üçgen formu verelim.
Sardığımız börekleri bir kenara alalım.
Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve içine 2-3 çorba kaşığı süt ekleyelim.
Başka çukur bir tabağa galeta ununu alıp, hazırlayalım.
Böreklerimizi evvel yumurtaya her yerini bulayıp, daha sonra galeta ununa bulayalım.
Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde kızarana kadar böreklerimizi pişirelim.
Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım. Afiyetle yiyebilirsiniz
10 Dakikada Pizza Lezzetinde Muska Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı