10 Dakikada Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
100 gram margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
1 tane yumurta akı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
10 Dakikada Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç, öbür gereçler sırayla eklenerek kaşıkla karıştırır. Un elenerek eklenir.
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir. Hamurdan mandalina kadar modüller alınır.
Yuvarlanarak rulo yapılır. Üzerine hafif bastırılarak yassılaştırılır. Velev formda kesilir. Tüm hamura tıpkı süreç yapılır.
Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı susam çörek otu serpilir.
Isıtılan 190 derece fırında 20 dakika pişirilir kızarınca alınır. Afiyet olsun
100 gram margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
1 tane yumurta akı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
10 Dakikada Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç, öbür gereçler sırayla eklenerek kaşıkla karıştırır. Un elenerek eklenir.
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir. Hamurdan mandalina kadar modüller alınır.
Yuvarlanarak rulo yapılır. Üzerine hafif bastırılarak yassılaştırılır. Velev formda kesilir. Tüm hamura tıpkı süreç yapılır.
Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta akı susam çörek otu serpilir.
Isıtılan 190 derece fırında 20 dakika pişirilir kızarınca alınır. Afiyet olsun