10 Katlı Ballı Pamuk Gibi Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı şeker tozu
200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı bal
Soda (1 tatlı kaşığı dolu ve 1 yarım tatlı kaşığı)
3 adet yumurta
4-5 su bardağı un
1 paket vanilya
Tuz
Krema :
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker tozu
2 yemek kaşığı un
200 gram tereyağ
1 paket vanilya
10 Katlı Ballı Pamuk Gibi Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Altı yapışmaz tavaya şeker,yağ ve bal ekliyoruz ve orta ateşde ocağa koyuyoruz.
Yağ ve şeker eridikden sonra soda ilave ediyoruz. Soda katdıkdan sonra karışımımız köpüklenicek. Rengi değişene kadar pişiriyoruz( sürekli karışdırmalıyız)
Sonra ocakdan götürüp yine ilk sıcaklığı geçene kadar karışdırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Ilık hale gelince tuz ,vanilya, yumurtaları bir kasede çırpıp karışıma döküp karışdırıyoruz.
Sonra unu azar- azar ilave ediyoruz.
Hamurumuz çok sert hamur olmayaak ele yapışan. Hamuru streçfilme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.
Hamurları 10 adet beze yapıyoruz. Bezeleri tek – tek açıyoruz.
Tavaya pişirme kağıdı serip açtığımız hamuru üzerine koyup çatalla üzerine 4-5 defa batırıp 200 dereceli önceden ısıtılmış sobaya koyup 2-3 dakika rengi biraz değişene kadar pişiriyoruz. Hepsini bu şekilde yapıyoruz.
Krema :Süt,şeker ve unu yapışmaz tavaya döküp topak kalmayacak şekilde karışdırıyoruz.
Orta ateşde ocakda 2 dakika kaynatıyoruz ( katı haline gelicek) ve ocakdan götürüyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz.
Mikser yardımıyla yağı ve vanilyayı çırpıyoruz rengi değişene kadar.
Sonra soğumaya bırakdığımız karışımı yavaş- yavaş yağa ilave edip mikserle karışdırıyoruz. Kremamız hazır.
Pişirdiğimiz pasta katlarına hazırladığımız kremadan sürüp hepsini üst üste diziyoruz.
Üzerini istediğiniz şekilde dekor edebilirsinz. Afiyet olsun ! yorum yapmayı unutmayın
10 Katlı Ballı Pamuk Gibi Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı şeker tozu
200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı bal
Soda (1 tatlı kaşığı dolu ve 1 yarım tatlı kaşığı)
3 adet yumurta
4-5 su bardağı un
1 paket vanilya
Tuz
Krema :
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker tozu
2 yemek kaşığı un
200 gram tereyağ
1 paket vanilya
10 Katlı Ballı Pamuk Gibi Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Altı yapışmaz tavaya şeker,yağ ve bal ekliyoruz ve orta ateşde ocağa koyuyoruz.
Yağ ve şeker eridikden sonra soda ilave ediyoruz. Soda katdıkdan sonra karışımımız köpüklenicek. Rengi değişene kadar pişiriyoruz( sürekli karışdırmalıyız)
Sonra ocakdan götürüp yine ilk sıcaklığı geçene kadar karışdırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Ilık hale gelince tuz ,vanilya, yumurtaları bir kasede çırpıp karışıma döküp karışdırıyoruz.
Sonra unu azar- azar ilave ediyoruz.
Hamurumuz çok sert hamur olmayaak ele yapışan. Hamuru streçfilme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.
Hamurları 10 adet beze yapıyoruz. Bezeleri tek – tek açıyoruz.
Tavaya pişirme kağıdı serip açtığımız hamuru üzerine koyup çatalla üzerine 4-5 defa batırıp 200 dereceli önceden ısıtılmış sobaya koyup 2-3 dakika rengi biraz değişene kadar pişiriyoruz. Hepsini bu şekilde yapıyoruz.
Krema :Süt,şeker ve unu yapışmaz tavaya döküp topak kalmayacak şekilde karışdırıyoruz.
Orta ateşde ocakda 2 dakika kaynatıyoruz ( katı haline gelicek) ve ocakdan götürüyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz.
Mikser yardımıyla yağı ve vanilyayı çırpıyoruz rengi değişene kadar.
Sonra soğumaya bırakdığımız karışımı yavaş- yavaş yağa ilave edip mikserle karışdırıyoruz. Kremamız hazır.
Pişirdiğimiz pasta katlarına hazırladığımız kremadan sürüp hepsini üst üste diziyoruz.
Üzerini istediğiniz şekilde dekor edebilirsinz. Afiyet olsun ! yorum yapmayı unutmayın
10 Katlı Ballı Pamuk Gibi Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı