2 Katlı Ispanaklı Pasta Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Ispanaklı Pasta Tarifi 2 Katlı


2 Katlı Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır


2 Katlı Ispanaklı Pasta İcin Malzemeler:

Dort yumurta

Bir bucuk su bardağı toz şeker

Bir paket kabartma tozu

Bir paket vanilya

Bir su bardağı ıspanak puresi

İki bucuk su bardağı un

Kreması icin:

Uc su bardağı sut

Dort corba kaşığı un

Bir yumurta sarısı

Bir su bardağı toz şeker

Bir tatlı kaşığı vanilya

images2katliispanaklipastatarifiresimli5ad3e0dc576ae

2 Katlı Ispanaklı Pasta Yapılışı:

Bir demet ıspanağın yaprakalarını kaynayan suya atınIspanakların rengi donmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın suyunu suzdurdukten sonra rondodan gecirerek pure haline getirin Pastanın keki icin malzemeleri karıştırın Uzerine hazırladığınız ıspanak puresini koyun Hazırlamış olduğunuz bu hamuru iki ayrı pasta cemberine paylaştırın Alta gelecek olan buyuk cembere diğerinden biraz daha fazla hamur yerleştirin Onceden ısıtılmış fırında yuz yetmiş derecelik fırında pişirinKekler pişerken kremasını bu arad hazırlayın Bir tencereye sutu, unu, toz şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını koyun Kek ve krema hazır olunca keklerden uzeri icin kullanmak uzere kapak kesilir Daha sora keki ortadan ikiye keserek uzerini krema ile kaplayın Uzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti ile sıvayın Her iki kek icin de aynı şeyi yapın Buyuk olan keki servis tabağına alın Ortasına bir şiş batırarak kucuk olan keki uzerine yerleştirin En son uzeri icin ayırmış olduğunuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her tarafına yerleştirin
 
Üst Alt