Ispanaklı Pasta Tarifi 2 Katlı
2 Katlı Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır
2 Katlı Ispanaklı Pasta İcin Malzemeler:
Dort yumurta
Bir bucuk su bardağı toz şeker
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir su bardağı ıspanak puresi
İki bucuk su bardağı un
Kreması icin:
Uc su bardağı sut
Dort corba kaşığı un
Bir yumurta sarısı
Bir su bardağı toz şeker
Bir tatlı kaşığı vanilya
images2katliispanaklipastatarifiresimli5ad3e0dc576ae
2 Katlı Ispanaklı Pasta Yapılışı:
Bir demet ıspanağın yaprakalarını kaynayan suya atınIspanakların rengi donmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın suyunu suzdurdukten sonra rondodan gecirerek pure haline getirin Pastanın keki icin malzemeleri karıştırın Uzerine hazırladığınız ıspanak puresini koyun Hazırlamış olduğunuz bu hamuru iki ayrı pasta cemberine paylaştırın Alta gelecek olan buyuk cembere diğerinden biraz daha fazla hamur yerleştirin Onceden ısıtılmış fırında yuz yetmiş derecelik fırında pişirinKekler pişerken kremasını bu arad hazırlayın Bir tencereye sutu, unu, toz şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını koyun Kek ve krema hazır olunca keklerden uzeri icin kullanmak uzere kapak kesilir Daha sora keki ortadan ikiye keserek uzerini krema ile kaplayın Uzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti ile sıvayın Her iki kek icin de aynı şeyi yapın Buyuk olan keki servis tabağına alın Ortasına bir şiş batırarak kucuk olan keki uzerine yerleştirin En son uzeri icin ayırmış olduğunuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her tarafına yerleştirin
2 Katlı Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır
2 Katlı Ispanaklı Pasta İcin Malzemeler:
Dort yumurta
Bir bucuk su bardağı toz şeker
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir su bardağı ıspanak puresi
İki bucuk su bardağı un
Kreması icin:
Uc su bardağı sut
Dort corba kaşığı un
Bir yumurta sarısı
Bir su bardağı toz şeker
Bir tatlı kaşığı vanilya
images2katliispanaklipastatarifiresimli5ad3e0dc576ae
2 Katlı Ispanaklı Pasta Yapılışı:
Bir demet ıspanağın yaprakalarını kaynayan suya atınIspanakların rengi donmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın suyunu suzdurdukten sonra rondodan gecirerek pure haline getirin Pastanın keki icin malzemeleri karıştırın Uzerine hazırladığınız ıspanak puresini koyun Hazırlamış olduğunuz bu hamuru iki ayrı pasta cemberine paylaştırın Alta gelecek olan buyuk cembere diğerinden biraz daha fazla hamur yerleştirin Onceden ısıtılmış fırında yuz yetmiş derecelik fırında pişirinKekler pişerken kremasını bu arad hazırlayın Bir tencereye sutu, unu, toz şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını koyun Kek ve krema hazır olunca keklerden uzeri icin kullanmak uzere kapak kesilir Daha sora keki ortadan ikiye keserek uzerini krema ile kaplayın Uzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti ile sıvayın Her iki kek icin de aynı şeyi yapın Buyuk olan keki servis tabağına alın Ortasına bir şiş batırarak kucuk olan keki uzerine yerleştirin En son uzeri icin ayırmış olduğunuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her tarafına yerleştirin