20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk( 1,5-2 kg arası )
2 su bardağı pirinç
10 adet kestane
1 paket çam fıstığı
1 adet patates
2 adet havuç
Yarım limon
1 çay kaşığı karabiber
Tavuğun üzerine sürmek için ;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün tavuğumuzu güzelce yıkadıktan sonra tenceremize alalım.
Üzeri geçecek kadar su ekleyip yarım limon kesip bütün olarak içine atarak kaynamaya bırakalım
Fokurdayarak kaynayınca 2 dk bekleyip hemen altını kapatalım
Fırına süreceğimiz tepsimizi yağlayalım.
Tam ortasına tavuğumuzu yerleştirelim.
Bacaklarından birbirine bağlayalım ya fırın ipi yada benim gibi telle yoksa pişerken açılıyor.
Pirinçlerimizi nişastalı suyu gidene kadar yıkayalım.
Pilav tenceremize alalım az yağda pirinçlerimizi kavuralım.
Birbirine yapışınca 3 su bardağı tavuk suyunu pirinçlerimize ekleyelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Bir yandan kestanelerimizi yıkayalım tencereye alalım üzerine su ekleyelim 15 dk pişmeye bırakalım .
Pişen kestaneleri kabuklarından temizleyelim pişen pilavımızın içine çam fıstıkları kestaneler ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Tavuğumuzun arkasını hafif keserek açalım pilavımızı içine kaşıkla dolduralım Çok sıkış tepiş yaparsanız hamur olur
Kalan pilavı tavuğun etrafına yayalım üzerine patates ve havuçları kabuklarını kesip dilimleyerek dizelim.
Tavuğun üzerine sürmek için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürelim.
200 derece fırına verelim dikkat hemen kızarıyor enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen .
20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet bütün tavuk( 1,5-2 kg arası )
2 su bardağı pirinç
10 adet kestane
1 paket çam fıstığı
1 adet patates
2 adet havuç
Yarım limon
1 çay kaşığı karabiber
Tavuğun üzerine sürmek için ;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün tavuğumuzu güzelce yıkadıktan sonra tenceremize alalım.
Üzeri geçecek kadar su ekleyip yarım limon kesip bütün olarak içine atarak kaynamaya bırakalım
Fokurdayarak kaynayınca 2 dk bekleyip hemen altını kapatalım
Fırına süreceğimiz tepsimizi yağlayalım.
Tam ortasına tavuğumuzu yerleştirelim.
Bacaklarından birbirine bağlayalım ya fırın ipi yada benim gibi telle yoksa pişerken açılıyor.
Pirinçlerimizi nişastalı suyu gidene kadar yıkayalım.
Pilav tenceremize alalım az yağda pirinçlerimizi kavuralım.
Birbirine yapışınca 3 su bardağı tavuk suyunu pirinçlerimize ekleyelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Bir yandan kestanelerimizi yıkayalım tencereye alalım üzerine su ekleyelim 15 dk pişmeye bırakalım .
Pişen kestaneleri kabuklarından temizleyelim pişen pilavımızın içine çam fıstıkları kestaneler ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Tavuğumuzun arkasını hafif keserek açalım pilavımızı içine kaşıkla dolduralım Çok sıkış tepiş yaparsanız hamur olur
Kalan pilavı tavuğun etrafına yayalım üzerine patates ve havuçları kabuklarını kesip dilimleyerek dizelim.
Tavuğun üzerine sürmek için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürelim.
200 derece fırına verelim dikkat hemen kızarıyor enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen .
20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı