25-30 Kişilik Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
12 yumurta
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
2,5 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı limon suyu
2 vanilin
2 kabartma tozu (artı yarım çay kası kabartma tozu daha)
25-30 Kişilik Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un, nişastası, kabartma tozu, vanilini bir kaba eleyip karıştırın hazır beklesin.
Daha sonra yumurta akını ve beyazını ayıralım. Önce sarılarına yavaş yavaş 2 su bardağı toz şekeri ekleyerek çırpalım.
Limon suyunu ekleyiniz. Sıcak suyuda yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edelim. 5 dakika kadar beyaza yakın bir renk alana kadar çırpınız.
Daha sonra mikser uçlarınızı güzelce yıkayıp kurulayın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip çırpın.
Geri kalan yarım su bardağı toz şekeri de ekleyip traş köpüğü gibi olana kadar çırpın. Ve kabınızı çevirdiğinizde yumurta akları dökülmüyorsa olmuş demektir.
Daha sonra elediğiniz katı karışımı yine eleyerek bir kaç seferde yumurta sarılarına ekleyin. Yani yumurta sarısına, yumurta akları ve toz karışımları bir kaç seferde ekleyip spatula yardımı ile havasını söndürmeden homojen bir şekilde karıştırın.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika sonra 180 derece fırında 20 dakika daha sonra 170 derecede 5 veya 10 dakika pişirin.
Ortalama 40_45 dakikada pişiyor ama fırınınıza göre pişme süresi değişiklik gösterebilir.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp fırın telinin üstüne ters çevirip soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra ister kesme teli ile ister bıçakla istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
Not:Yumurta aklarına bir damla dahi su veya yumurta sarısı değmemeli yoksa kabarmaz. Ve yumurta akları bekledikçe söner kabardıktan sonra hızlı bir şekilde kullanın yumurta aklarını. Pişirme ayarını ayrıntılı yazdım uğraşmak istemezsiniz 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Piştiğine emin olmak için kurdanla test edin.
25-30 Kişilik Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
12 yumurta
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
2,5 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı limon suyu
2 vanilin
2 kabartma tozu (artı yarım çay kası kabartma tozu daha)
25-30 Kişilik Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un, nişastası, kabartma tozu, vanilini bir kaba eleyip karıştırın hazır beklesin.
Daha sonra yumurta akını ve beyazını ayıralım. Önce sarılarına yavaş yavaş 2 su bardağı toz şekeri ekleyerek çırpalım.
Limon suyunu ekleyiniz. Sıcak suyuda yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edelim. 5 dakika kadar beyaza yakın bir renk alana kadar çırpınız.
Daha sonra mikser uçlarınızı güzelce yıkayıp kurulayın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip çırpın.
Geri kalan yarım su bardağı toz şekeri de ekleyip traş köpüğü gibi olana kadar çırpın. Ve kabınızı çevirdiğinizde yumurta akları dökülmüyorsa olmuş demektir.
Daha sonra elediğiniz katı karışımı yine eleyerek bir kaç seferde yumurta sarılarına ekleyin. Yani yumurta sarısına, yumurta akları ve toz karışımları bir kaç seferde ekleyip spatula yardımı ile havasını söndürmeden homojen bir şekilde karıştırın.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 10 dakika sonra 180 derece fırında 20 dakika daha sonra 170 derecede 5 veya 10 dakika pişirin.
Ortalama 40_45 dakikada pişiyor ama fırınınıza göre pişme süresi değişiklik gösterebilir.
Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp fırın telinin üstüne ters çevirip soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra ister kesme teli ile ister bıçakla istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
Not:Yumurta aklarına bir damla dahi su veya yumurta sarısı değmemeli yoksa kabarmaz. Ve yumurta akları bekledikçe söner kabardıktan sonra hızlı bir şekilde kullanın yumurta aklarını. Pişirme ayarını ayrıntılı yazdım uğraşmak istemezsiniz 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Piştiğine emin olmak için kurdanla test edin.
25-30 Kişilik Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı