3 2 1 Hazır Tanımı İçin Materyaller
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
1 çay bardağı galeta unu
3 2 1 Hazır Tanımı Yapılışı
3 2 1 poğaça hamuru için birinci olarak yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak güzelce çırpalım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edinceye kadar yoğuralım. 4 su bardağı un kâfi oluyor biraz eksik biraz fazla olabilir.
Poğaça hamurunun üzerine pak bir bez örterek 30 dk dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alarak, açalım.
İçerisine istenilen iç harcından koyarak kapatalım ve yuvarlayalım.
Poğaçalarımızın üzerini galeta ununa bulayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayalım.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında 20 dk pişirelim.Poğaçalarımız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi için;
Peynir
Üzeri için;
1 çay bardağı galeta unu
3 2 1 Hazır Tanımı Yapılışı
3 2 1 poğaça hamuru için birinci olarak yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alarak güzelce çırpalım.
Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak kıvamlı hamur elde edinceye kadar yoğuralım. 4 su bardağı un kâfi oluyor biraz eksik biraz fazla olabilir.
Poğaça hamurunun üzerine pak bir bez örterek 30 dk dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alarak, açalım.
İçerisine istenilen iç harcından koyarak kapatalım ve yuvarlayalım.
Poğaçalarımızın üzerini galeta ununa bulayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayalım.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında 20 dk pişirelim.Poğaçalarımız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.