3-2-1 Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5-2 çay kaşığı kadar tuz
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvamda olana kadar)
İç harcı:
Peynir (ceviz, patates vs isteğe nazaran değiştirebilirsiniz)
Üzeri için:
Galeta unu
3-2-1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün gereçleri hamur yoğurma kabına alıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp içine peynir koyup yuvarlayıp üst kısmını galeta ununa bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 170-180 derece fırında altı üstü istenilen kızarıklığa ulaşana kadar pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
3-2-1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5-2 çay kaşığı kadar tuz
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvamda olana kadar)
İç harcı:
Peynir (ceviz, patates vs isteğe nazaran değiştirebilirsiniz)
Üzeri için:
Galeta unu
3-2-1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün gereçleri hamur yoğurma kabına alıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp içine peynir koyup yuvarlayıp üst kısmını galeta ununa bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 170-180 derece fırında altı üstü istenilen kızarıklığa ulaşana kadar pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
3-2-1 Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı