3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçi için;
Beyaz peynir
Bulamak için;
Galeta unu
3 2 1 Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle uygun bir kaba yoğurdu, sıvı yağını ve tuzu koyup karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
Hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
45 dk kadar dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp içini açıyoruz ve peyniri koyup yuvarlıyoruz.
Daha sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçi için;
Beyaz peynir
Bulamak için;
Galeta unu
3 2 1 Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle uygun bir kaba yoğurdu, sıvı yağını ve tuzu koyup karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
Hamur ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
45 dk kadar dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp içini açıyoruz ve peyniri koyup yuvarlıyoruz.
Daha sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.