3 Ay Bayatlamayan Mahlepli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
2 yemek kaşışı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket k.tozu
1 yumurta
Un
Üzeri için :
Susam
Çörekotu
Kabak çekirdeği içi
1 adet yumurta
3 Ay Bayatlamayan Mahlepli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mahlep tuzlu kurabiyelere gerçekten çok uyum sağlıyor. Biraz sirke ve nişasta ile destekleyince lezzetine doyum olmuyor.
Oda ısısında yumuşamış tereyağını bir kaba alalım, içine ölçülerine uyarak sıvı yağ, nişasta şeker, tuz, sirke ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Dilerseniz susamı kavurup direkt hamurun içine de atabilirsiniz. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlayalım.
Hamuru yağlı kağıt arasında yaklaşık 1 cm açıp dilediğiniz kalıbı nişasta yada una batırıp şekil verebilirsiniz.
Kalıbı una batırdığınızda hamur kalıba yapışmıyor. Tepsiye dizelim. Eğer süslemede çekirdek içi yahut kabak çekirdeği kullanacaksanız yumurta akı, çörek otu susam için yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıttığımız 175 ° / 180 ° fırında aşırı kızartmadan pişirelim.
Hava almayan saklama kaplarında muhafaza ederseniz dondurucuda yaklaşık 3 – 4 ay tazeliğini kaybetmeden muhafaza oluyor. Sıcacık çay ve miss mahlep kokusu eşliğinde kurabiyeleriniz yemeye hazır afiyet olsun
3 Ay Bayatlamayan Mahlepli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
2 yemek kaşışı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket k.tozu
1 yumurta
Un
Üzeri için :
Susam
Çörekotu
Kabak çekirdeği içi
1 adet yumurta
3 Ay Bayatlamayan Mahlepli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mahlep tuzlu kurabiyelere gerçekten çok uyum sağlıyor. Biraz sirke ve nişasta ile destekleyince lezzetine doyum olmuyor.
Oda ısısında yumuşamış tereyağını bir kaba alalım, içine ölçülerine uyarak sıvı yağ, nişasta şeker, tuz, sirke ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Dilerseniz susamı kavurup direkt hamurun içine de atabilirsiniz. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlayalım.
Hamuru yağlı kağıt arasında yaklaşık 1 cm açıp dilediğiniz kalıbı nişasta yada una batırıp şekil verebilirsiniz.
Kalıbı una batırdığınızda hamur kalıba yapışmıyor. Tepsiye dizelim. Eğer süslemede çekirdek içi yahut kabak çekirdeği kullanacaksanız yumurta akı, çörek otu susam için yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıttığımız 175 ° / 180 ° fırında aşırı kızartmadan pişirelim.
Hava almayan saklama kaplarında muhafaza ederseniz dondurucuda yaklaşık 3 – 4 ay tazeliğini kaybetmeden muhafaza oluyor. Sıcacık çay ve miss mahlep kokusu eşliğinde kurabiyeleriniz yemeye hazır afiyet olsun
3 Ay Bayatlamayan Mahlepli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı