3 Katlı Üzere Görünen Borcam Pastası (Kesmeden Yalancı Katlar) Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 su bardağından az şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ortasına
3 yemek kaşığı kakao
Kreması kreması için
2 paket çikolatalı puding
Puding üzerinde yazan süt ölçüsü kadar süt
Üzerine
Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Yarımdan biraz az sade petibör bisküvi
Antep fıstığı (Tercihen)
3 Katlı Üzere Görünen Borcam Pastası (Kesmeden Yalancı Katlar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kaseye yumurta kırılır ve üzerine şeker eklenerek beyaz köpük olana kadar çırpılır.
İçine sıvı yağ ve süt eklenerek biraz daha çırpılır. Daha sonra elenerek un, kabartma tozu ve vanilya koyulup çırpıcı ile karışana kadar biraz daha çırpılır.
Çırptıktan sonra harç 3 tsne çorba kasesinin içine eşit olarak hisse edilir.
Borcam tabanı tereyağı ya da margarin ile yağlanır. Üzerine biraz un serpilir ve çorba tabağındaki harcın biri dökülür.
İçine harç eşit olarak yayılır ve evvelden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir ve alınır (Üzeri beyaz kalsın kürdanla pişme durumunu denetim edin yeter).
Çıktıktan sonra süzgece 1 yemek kaşığı kakao ekleyip kekin üzerine eleyin ve yayın.
Akabinde 2. Çorba kasenin harcını döküp kekim üzerine kakao ya çok bulaştırmadan spatula ile yayın (Biraz bulaşsa da kıymetli değil)
Hala açık olan fırına keki verip yeniden 10 dakika kadar pişirip alın (Tıpkı birinci kat gibi)
Çıktıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu eleyerek serpin.
Akabinde son kek harcını da döküp yayarak fırına verin ve pişince denetim edip alın.
Fırından çıkınca üzerine robotta çektiğiniz kakaolu bisküviyi serpin.
Pudingleri üzerinde yazan ölçü ölçüsünde sütle çok koyultmadan pişirin. Akabinde bisküvinin üzerine eşit yayın.
Sade bisküviyi robottan geçirin. Keki süslemek için kağıt havluyu uzun bir şerit halinde kesin.
Tepsinin köşesine biraz sade bisküvi dökün. Kağıt havluyu kakaolu bisküvi yayacağınız genişliğin yanına koyarak bir çizgi oluşturun.
Sade bisküvinin yanına böylelikle kakaolu bisküviyi düz bir halde yayabilirsiniz. Tüm süreci birebir halde devam ettirin. Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
3 Katlı Üzere Görünen Borcam Pastası (Kesmeden Yalancı Katlar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağından az şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ortasına
3 yemek kaşığı kakao
Kreması kreması için
2 paket çikolatalı puding
Puding üzerinde yazan süt ölçüsü kadar süt
Üzerine
Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Yarımdan biraz az sade petibör bisküvi
Antep fıstığı (Tercihen)
3 Katlı Üzere Görünen Borcam Pastası (Kesmeden Yalancı Katlar) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kaseye yumurta kırılır ve üzerine şeker eklenerek beyaz köpük olana kadar çırpılır.
İçine sıvı yağ ve süt eklenerek biraz daha çırpılır. Daha sonra elenerek un, kabartma tozu ve vanilya koyulup çırpıcı ile karışana kadar biraz daha çırpılır.
Çırptıktan sonra harç 3 tsne çorba kasesinin içine eşit olarak hisse edilir.
Borcam tabanı tereyağı ya da margarin ile yağlanır. Üzerine biraz un serpilir ve çorba tabağındaki harcın biri dökülür.
İçine harç eşit olarak yayılır ve evvelden ısıtılan 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir ve alınır (Üzeri beyaz kalsın kürdanla pişme durumunu denetim edin yeter).
Çıktıktan sonra süzgece 1 yemek kaşığı kakao ekleyip kekin üzerine eleyin ve yayın.
Akabinde 2. Çorba kasenin harcını döküp kekim üzerine kakao ya çok bulaştırmadan spatula ile yayın (Biraz bulaşsa da kıymetli değil)
Hala açık olan fırına keki verip yeniden 10 dakika kadar pişirip alın (Tıpkı birinci kat gibi)
Çıktıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu eleyerek serpin.
Akabinde son kek harcını da döküp yayarak fırına verin ve pişince denetim edip alın.
Fırından çıkınca üzerine robotta çektiğiniz kakaolu bisküviyi serpin.
Pudingleri üzerinde yazan ölçü ölçüsünde sütle çok koyultmadan pişirin. Akabinde bisküvinin üzerine eşit yayın.
Sade bisküviyi robottan geçirin. Keki süslemek için kağıt havluyu uzun bir şerit halinde kesin.
Tepsinin köşesine biraz sade bisküvi dökün. Kağıt havluyu kakaolu bisküvi yayacağınız genişliğin yanına koyarak bir çizgi oluşturun.
Sade bisküvinin yanına böylelikle kakaolu bisküviyi düz bir halde yayabilirsiniz. Tüm süreci birebir halde devam ettirin. Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
3 Katlı Üzere Görünen Borcam Pastası (Kesmeden Yalancı Katlar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı