3 Renkli Börek Tanımı İçin Gereçler
3 tane yufka
Yarım kilo ıspanak
4-5 tane havuç
400 gr kıyma
2 orta uzunluk soğan
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Yufkaya sürme için:
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
3 Renkli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.
1 tane küp küp doğradığımız soğanı yağın içinde kavurup ıspanakları ek ediyoruz.
Baharat ve tuzunu ek edip kavuruyoruz.
Kıymayı da birebir halde soğan ve baharatlarla kavuruyoruz.
Havucumuzu rendeleyip biraz sıvı yağda kavuruyoruz.
1 yufkayı masanın üzerine açıp üzerine yağlı karışımdan yufkanın her tarafına sürüyoruz ,kıymayı yayıyoruz .
Daha sonra ikinci yufkayı seriyoruz yağlı karışımdan sürüp ıspanağı yayıyoruz.
3. Yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz ve havuçlarımızı yayıyoruz.
Kenar kısımlarını içe yanlışsız katlayıp rulo yapıyoruz.
Böreği ortadan ikiye kesin ve üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında yavaş yavaş üzeri kızarana kadar pişirin.
Böreğin birinci sıcaklığı çıkana kadar dinlendirin.
Daha sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
3 tane yufka
Yarım kilo ıspanak
4-5 tane havuç
400 gr kıyma
2 orta uzunluk soğan
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Yufkaya sürme için:
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
3 Renkli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın.
1 tane küp küp doğradığımız soğanı yağın içinde kavurup ıspanakları ek ediyoruz.
Baharat ve tuzunu ek edip kavuruyoruz.
Kıymayı da birebir halde soğan ve baharatlarla kavuruyoruz.
Havucumuzu rendeleyip biraz sıvı yağda kavuruyoruz.
1 yufkayı masanın üzerine açıp üzerine yağlı karışımdan yufkanın her tarafına sürüyoruz ,kıymayı yayıyoruz .
Daha sonra ikinci yufkayı seriyoruz yağlı karışımdan sürüp ıspanağı yayıyoruz.
3. Yufkayı serip yağlı karışımdan sürüyoruz ve havuçlarımızı yayıyoruz.
Kenar kısımlarını içe yanlışsız katlayıp rulo yapıyoruz.
Böreği ortadan ikiye kesin ve üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180° fırında yavaş yavaş üzeri kızarana kadar pişirin.
Böreğin birinci sıcaklığı çıkana kadar dinlendirin.
Daha sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun