3 Yufkayla 2 Tava Kol Böreği(Fırınsız Ve Pratik) Tanımı İçin Materyaller
3 adet el açması yufka
Sosu:
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
İçine:
Maydanozlu peynir
Tavaya sürmek için:
1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
3 Yufkayla 2 Tava Kol Böreği(Fırınsız Ve Pratik) Tanımı Yapılışı
Öncelikle sosumuz için gerecin hepsini derin bir kaba koyup çırpıcıyla yeterlice karıştıralım.
Peynirimize incecik doğradığımız maydanozu koyup karıştıralım. Tavamıza yumuşak tereyağını sürelim.
Yufkalarımızı üst üste tezgaha açalım tam ortadan keserek bölelim 6 modül yufkamız oldu, bir kesimini tezgaha açıp çokça her yerine sostan sürelim.
Uzun düz kenarına peynir koyup 2 kenarı hafif katlayarak incecik rulo yapalım fotoğraflarda göreceksiniz.
Yaptığımız rulo yufkayı kendi etrafında gül böreği üzere sarıp tavanın ortasına koyalım, öbür 2 parçayı da tıpkı biçimde yaparak böreğimizin etrafına dolayalım.
1, 5 yufkadan tavamız doldu, üzerine 2-3 kaşık sos gezdirip ocağın büyük gözüne koyalım.
1 dakika kadar tavayı sallayarak böreğimizin tavaya yapışmamasını sağlayalım.
Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım 10 dk. Sonra kapakla zıt düz edip 2 taraflı hoş pişirelim.
Biz bu ortada kalan yufkamızı tıpkı biçimde hazır edelim. Pişen böreğimizi tavadan alıp, tıpkı tavaya hazırladığımız 2 nci böreği koyarak pişirelim.
Böreğimiz kusursuz oldu kullandığım tava 25 cm. lik isterseniz 2 yufkayla biraz daha büyük tavada yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
3 adet el açması yufka
Sosu:
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
İçine:
Maydanozlu peynir
Tavaya sürmek için:
1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
3 Yufkayla 2 Tava Kol Böreği(Fırınsız Ve Pratik) Tanımı Yapılışı
Öncelikle sosumuz için gerecin hepsini derin bir kaba koyup çırpıcıyla yeterlice karıştıralım.
Peynirimize incecik doğradığımız maydanozu koyup karıştıralım. Tavamıza yumuşak tereyağını sürelim.
Yufkalarımızı üst üste tezgaha açalım tam ortadan keserek bölelim 6 modül yufkamız oldu, bir kesimini tezgaha açıp çokça her yerine sostan sürelim.
Uzun düz kenarına peynir koyup 2 kenarı hafif katlayarak incecik rulo yapalım fotoğraflarda göreceksiniz.
Yaptığımız rulo yufkayı kendi etrafında gül böreği üzere sarıp tavanın ortasına koyalım, öbür 2 parçayı da tıpkı biçimde yaparak böreğimizin etrafına dolayalım.
1, 5 yufkadan tavamız doldu, üzerine 2-3 kaşık sos gezdirip ocağın büyük gözüne koyalım.
1 dakika kadar tavayı sallayarak böreğimizin tavaya yapışmamasını sağlayalım.
Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım 10 dk. Sonra kapakla zıt düz edip 2 taraflı hoş pişirelim.
Biz bu ortada kalan yufkamızı tıpkı biçimde hazır edelim. Pişen böreğimizi tavadan alıp, tıpkı tavaya hazırladığımız 2 nci böreği koyarak pişirelim.
Böreğimiz kusursuz oldu kullandığım tava 25 cm. lik isterseniz 2 yufkayla biraz daha büyük tavada yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.