3 Yufkayla El Açması Tadında Ispanaklı Börek (Ispanak Haşlamadan) Tanımı İçin Materyaller
3 adet hazır yufka
Ispanaklı iç harcı için:
1 kg yakın ıspanak
2 adet büyük uzunluk soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ortalara sürmek için:
8 yemek kaşığı hafif sulu yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı
Kalan ortalara sürdüğümüz sos
3 Yufkayla El Açması Tadında Ispanaklı Börek (Ispanak Haşlamadan) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel iç harcımızı yapmak için ıspanaklar güzelce yıkanıp ince ince doğranır.
Sıvıyağ tavaya alınıp, üzerine doğradığımız soğanlar eklenip kavrulur.
Akabinde salça ve baharatlar eklenip kavrulur.
Ispanak eklenir güzelce karıştırılır, solduktan sonra 2 su bardağı su eklenip pişmeye bırakılır.
Suyunu çeken ıspanaklı iç harcımızı kenara soğumaya alınır.
Yufkalarımız görselde ki üzere 4 eşit modüle bıçak yardımıyla kesilir ve üzeri kapanıp kenara alınır.
Ortalara sürmek için kaseye yoğurt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
Ben konut yoğurduyla yaptığımdan yoğurdum çok pek (katı) değildi o yüzden ekstra su koymadım açmak için ülküydü orta suluydu.
Üçgen halinde kestiğimiz yufkamızın üzerine fırçayla yoğurtlu sostan sürüyoruz.
Gül böreği için üzerine görselde ki üzere ıspanaklı harcımızdan serpiştirip geniş kısmından başlayarak sarıyoruz.
Sardığımız rulo halinde ki böreğimizi kenarından başlayarak yuvarlak formunda sarıp gül halini verip yağlı kağıt yahut yağ sürdüğümüz tepsimize diziyoruz.
Paçanga stili böreğimiz için tekrar yufkamızın heryerini fırçayla soslayıp bu sefer geniş kısmına görseldeki üzere 2 yemek kaşığı iç harcımızı biçimdeki üzere koyalım.
Kenarlarını içe büküp görseldeki üzere katlayalım ve tepsimize yerleştirelim.
Çok az bir sos kalıyor onun üzerine bir yumurta sarısı ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra fırçayla böreklerimizin üzerine sürelim.
Dilerseniz susam, çörek otu yada sade bir biçimde evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz hepsini gül biçiminde yada paçanga böreği formunda katlayabilirsiniz.
Fırından yeni çıkmış böreklerimizi yumuşak istiyorsanız dışınıda üzerine fırça yardımıyla abartmadan su sürelim ben sürmeyi tercih edenlerdenim yumuşacık yapıyor.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Dilerseniz soğuduktan sonra hava almayacak formda poşetleyip buzluğa kaldırıp istediğinizde çıkarıp ısıtıp tüketebilirsiniz.Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah
3 adet hazır yufka
Ispanaklı iç harcı için:
1 kg yakın ıspanak
2 adet büyük uzunluk soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ortalara sürmek için:
8 yemek kaşığı hafif sulu yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için :
1 adet yumurta sarısı
Kalan ortalara sürdüğümüz sos
3 Yufkayla El Açması Tadında Ispanaklı Börek (Ispanak Haşlamadan) Tanımı Yapılışı
Birinci evvel iç harcımızı yapmak için ıspanaklar güzelce yıkanıp ince ince doğranır.
Sıvıyağ tavaya alınıp, üzerine doğradığımız soğanlar eklenip kavrulur.
Akabinde salça ve baharatlar eklenip kavrulur.
Ispanak eklenir güzelce karıştırılır, solduktan sonra 2 su bardağı su eklenip pişmeye bırakılır.
Suyunu çeken ıspanaklı iç harcımızı kenara soğumaya alınır.
Yufkalarımız görselde ki üzere 4 eşit modüle bıçak yardımıyla kesilir ve üzeri kapanıp kenara alınır.
Ortalara sürmek için kaseye yoğurt ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
Ben konut yoğurduyla yaptığımdan yoğurdum çok pek (katı) değildi o yüzden ekstra su koymadım açmak için ülküydü orta suluydu.
Üçgen halinde kestiğimiz yufkamızın üzerine fırçayla yoğurtlu sostan sürüyoruz.
Gül böreği için üzerine görselde ki üzere ıspanaklı harcımızdan serpiştirip geniş kısmından başlayarak sarıyoruz.
Sardığımız rulo halinde ki böreğimizi kenarından başlayarak yuvarlak formunda sarıp gül halini verip yağlı kağıt yahut yağ sürdüğümüz tepsimize diziyoruz.
Paçanga stili böreğimiz için tekrar yufkamızın heryerini fırçayla soslayıp bu sefer geniş kısmına görseldeki üzere 2 yemek kaşığı iç harcımızı biçimdeki üzere koyalım.
Kenarlarını içe büküp görseldeki üzere katlayalım ve tepsimize yerleştirelim.
Çok az bir sos kalıyor onun üzerine bir yumurta sarısı ekleyip uygunca karıştırdıktan sonra fırçayla böreklerimizin üzerine sürelim.
Dilerseniz susam, çörek otu yada sade bir biçimde evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz hepsini gül biçiminde yada paçanga böreği formunda katlayabilirsiniz.
Fırından yeni çıkmış böreklerimizi yumuşak istiyorsanız dışınıda üzerine fırça yardımıyla abartmadan su sürelim ben sürmeyi tercih edenlerdenim yumuşacık yapıyor.
Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Dilerseniz soğuduktan sonra hava almayacak formda poşetleyip buzluğa kaldırıp istediğinizde çıkarıp ısıtıp tüketebilirsiniz.Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah