4 Kişilik Kek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 çay bardağından 1 biraz fazla şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Kuş üzümü isteğe bağlı
4 Kişilik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ekleyelim sonra da kabartma tozu vanilin ve unu ekleyelim.
Yağladığımız kek kalıbına karışımı dökelim.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim, birinci 30 dk fırını açmayalım 30 dakika sonra denetimli bir biçimde keki takip edelim.
Piştikten sonra keki soğumaya bırakalım.
15 dakika kadar bekledikten sonra soğuyan keki kalıptan çıkaralım.
Afiyet olsun.
4 Kişilik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
1 çay bardağından 1 biraz fazla şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Kuş üzümü isteğe bağlı
4 Kişilik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ekleyelim sonra da kabartma tozu vanilin ve unu ekleyelim.
Yağladığımız kek kalıbına karışımı dökelim.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim, birinci 30 dk fırını açmayalım 30 dakika sonra denetimli bir biçimde keki takip edelim.
Piştikten sonra keki soğumaya bırakalım.
15 dakika kadar bekledikten sonra soğuyan keki kalıptan çıkaralım.
Afiyet olsun.
4 Kişilik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı