4 Materyal İle Lokanta Adabı Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
600 ml süt
100 gram tereyağı
Yarım su bardağı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı un
Üzeri için;
Isteğe nazaran kavrulmuş fındık, ceviz yahut badem
4 Materyal İle Lokanta Metodu Bursa Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Tencereye tereyağını ekleyerek en kısık ateşte eritmeye başlayın.
Tereyağı eriyince unu ekleyin ve en kısık ateşte daima karıştırın.
Un ve tereyağı kaynamayacak ve rengi değişmeyecektir. Yaklaşık 10 dk karıştırın.
Bu sırada sütü öteki bir tencerede kaynatın. Süt kaynayınca evvel yarısını tereyağı ve un karışımına dökün.
Süratlice karıştırın. Daha sonra öteki yarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yarım su bardağı beyaz toz şeker ekleyin, 2-3 dk daha kısık ateşte karıştırın.
Kalıba dökün, üzeri kabuk tutunca 230 derece fırında üst yüzeye yerleştirin.
Fırında üzeri yanana kadar bekletin. Üzeri için dilediğiniz kuruyemişi kavurun.
Süt helvanız fırından çıkınca dinlendirin ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
600 ml süt
100 gram tereyağı
Yarım su bardağı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı un
Üzeri için;
Isteğe nazaran kavrulmuş fındık, ceviz yahut badem
4 Materyal İle Lokanta Metodu Bursa Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Tencereye tereyağını ekleyerek en kısık ateşte eritmeye başlayın.
Tereyağı eriyince unu ekleyin ve en kısık ateşte daima karıştırın.
Un ve tereyağı kaynamayacak ve rengi değişmeyecektir. Yaklaşık 10 dk karıştırın.
Bu sırada sütü öteki bir tencerede kaynatın. Süt kaynayınca evvel yarısını tereyağı ve un karışımına dökün.
Süratlice karıştırın. Daha sonra öteki yarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yarım su bardağı beyaz toz şeker ekleyin, 2-3 dk daha kısık ateşte karıştırın.
Kalıba dökün, üzeri kabuk tutunca 230 derece fırında üst yüzeye yerleştirin.
Fırında üzeri yanana kadar bekletin. Üzeri için dilediğiniz kuruyemişi kavurun.
Süt helvanız fırından çıkınca dinlendirin ve üzerini süsleyin. Afiyet olsun.