5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket super fresh milföy
İç harcı için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
2 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz
1 çay kaşığı pul biber
5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için kıymayı kavurup rengi dönünce rondodan geçtiğimiz soğanı ekleyip baharatlarıda ekledikten sonra soğan ölene kadar pişirelim.
Evet ben içini pişirip yapıyorum böyle daha lezzetli oluyor.
Pişen harcımızı alalım fırını önceden ısıtalım milföy yapraklarını kağıtlarından ayırıp yanyana dizelim.
Yatay ve dikey keserek kare şeklini verelim, içine harcımızı ekleyip kapatalım ve 180 derecede pişmeye bırakalım
Rengi dönen milföyleri çıkarıp üzerine yoğurdumuza tuz ekleyip çırpalım.Mantımızın üzerine dökelim.
Son olarak yağda salçamızı kavuralım, içine ben hem toz hem pul biber ekledim ve yoğurdun üzerine gezdirdim enfestoo.
1 pakette 20 yaprak mantı var 2 tepsi çıktı deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen .
5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket super fresh milföy
İç harcı için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için ;
2 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz
1 çay kaşığı pul biber
5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için kıymayı kavurup rengi dönünce rondodan geçtiğimiz soğanı ekleyip baharatlarıda ekledikten sonra soğan ölene kadar pişirelim.
Evet ben içini pişirip yapıyorum böyle daha lezzetli oluyor.
Pişen harcımızı alalım fırını önceden ısıtalım milföy yapraklarını kağıtlarından ayırıp yanyana dizelim.
Yatay ve dikey keserek kare şeklini verelim, içine harcımızı ekleyip kapatalım ve 180 derecede pişmeye bırakalım
Rengi dönen milföyleri çıkarıp üzerine yoğurdumuza tuz ekleyip çırpalım.Mantımızın üzerine dökelim.
Son olarak yağda salçamızı kavuralım, içine ben hem toz hem pul biber ekledim ve yoğurdun üzerine gezdirdim enfestoo.
1 pakette 20 yaprak mantı var 2 tepsi çıktı deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen .
5 Dakikada Milföyden Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı