6 Çeşit Meze Tarifi İçin Malzemeler
️Muhammara için;
1 çay bardağı domates salçası
1 çay bardağı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı galeta unu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz(Salçanız tuzluysa daha az ekleyin)
Yarım çay bardağı su
️Haydari için;
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir (Tercihen ezine)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
️Babagannuş için;
3 tane patlıcan
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 tane domates
1 küçük boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon suyu ya da nar ekşisi
️Mor lahana mezesi için;
1 adet mor lahananın yarısı
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı normal yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 diş sarımsak
Tuz
️Mütebbel (Tahinli patlıcan mezesi) için;
2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
6 yemek kaşığı tahin
6 yemek kaşığı yoğurt(Susuz yerinden)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Maydanoz
️Havuç tarator için;
3 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
6 Çeşit Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhammara için; verilen bütün malzemeleri mutfak robotuna koyuyoruz.
Malzemelerin hepsi birbirine karışıp kıvam alana kadar robotton geçiriyoruz (Eğer biraz daha parçalı yapmak isterseniz yine verilen bütün malzemeleri robottan geçirmeden bir kaba alıp, karıştırarak ta servis edebilirsiniz)
Hazır olan muhammarayı servis tabağına alarak üzerini istenilen şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haydari için; bir kapta peyniri çatalla iyice eziyoruz. Üzerine süzme yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekliyoruz. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
Tereyağ eriyince naneyi ekleyip biraz kızdırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Babagannuş için; patlıcanları ve biberleri közleyip küp küp doğradıktan sonra salatayı yapacağımız kaba alıyoruz. Bir tavaya çok az sıvı yağ alıp küçük küçük doğranmış soğanları yumuşayana kadar soteleyip, közlediğimiz sebzelerin üzerine döküyoruz.
İnce doğranmış domatesleri, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, zeytinyağını ve bütün baharatları da ekleyip salatayı karıştırıyoruz.
En son damak zevkinize göre limon suyu ya da nar ekşisi ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Mor lahana mezesi için; bir adet lahananın yarısını ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Yaklaşık on dakika kadar lahanalar biraz yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
Ayrı bir kapta verilen diğer malzemeleri karıştırıyoruz. En son soğuyan lahanalarıda ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Mutebbel(Tahinli patlıcan mezesi) için; közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp kaba alıyoruz. Üzerine tahini, susuz yerinden olacak şekilde yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu alıp salatamızı iyice karıştırıyoruz.
En son üzerine ince kıyılmış maydanozuda ekleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Havuç tarator için; havuçları rendeleyip zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Havuçlar çok hafif yumuşayıp diriliği gidene kadar soteliyoruz.
Ayrı bir kapta yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz. Soğuyan havuçları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. İsteğe bağlı üzerine kırık ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
6 Çeşit Meze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
️Muhammara için;
1 çay bardağı domates salçası
1 çay bardağı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı galeta unu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz(Salçanız tuzluysa daha az ekleyin)
Yarım çay bardağı su
️Haydari için;
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 dilim beyaz peynir (Tercihen ezine)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
️Babagannuş için;
3 tane patlıcan
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 tane domates
1 küçük boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Limon suyu ya da nar ekşisi
️Mor lahana mezesi için;
1 adet mor lahananın yarısı
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı normal yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 diş sarımsak
Tuz
️Mütebbel (Tahinli patlıcan mezesi) için;
2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
6 yemek kaşığı tahin
6 yemek kaşığı yoğurt(Susuz yerinden)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Maydanoz
️Havuç tarator için;
3 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
6 Çeşit Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhammara için; verilen bütün malzemeleri mutfak robotuna koyuyoruz.
Malzemelerin hepsi birbirine karışıp kıvam alana kadar robotton geçiriyoruz (Eğer biraz daha parçalı yapmak isterseniz yine verilen bütün malzemeleri robottan geçirmeden bir kaba alıp, karıştırarak ta servis edebilirsiniz)
Hazır olan muhammarayı servis tabağına alarak üzerini istenilen şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haydari için; bir kapta peyniri çatalla iyice eziyoruz. Üzerine süzme yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekliyoruz. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
Tereyağ eriyince naneyi ekleyip biraz kızdırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Babagannuş için; patlıcanları ve biberleri közleyip küp küp doğradıktan sonra salatayı yapacağımız kaba alıyoruz. Bir tavaya çok az sıvı yağ alıp küçük küçük doğranmış soğanları yumuşayana kadar soteleyip, közlediğimiz sebzelerin üzerine döküyoruz.
İnce doğranmış domatesleri, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, zeytinyağını ve bütün baharatları da ekleyip salatayı karıştırıyoruz.
En son damak zevkinize göre limon suyu ya da nar ekşisi ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Mor lahana mezesi için; bir adet lahananın yarısını ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Yaklaşık on dakika kadar lahanalar biraz yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
Ayrı bir kapta verilen diğer malzemeleri karıştırıyoruz. En son soğuyan lahanalarıda ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Mutebbel(Tahinli patlıcan mezesi) için; közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayıp kaba alıyoruz. Üzerine tahini, susuz yerinden olacak şekilde yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, limon suyunu ve tuzu alıp salatamızı iyice karıştırıyoruz.
En son üzerine ince kıyılmış maydanozuda ekleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
Havuç tarator için; havuçları rendeleyip zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Havuçlar çok hafif yumuşayıp diriliği gidene kadar soteliyoruz.
Ayrı bir kapta yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz. Soğuyan havuçları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. İsteğe bağlı üzerine kırık ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
6 Çeşit Meze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı