Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç (pakistan pirinçi)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 büyük boy havuç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 bardak sıcak su
25 gram kabuksuz badem yada yer fıstığı
Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçi tuzlu ılık suyun içinde bir saat dinlendirin suyunu süzdürün.
Sonrasında 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye alıp karıştırın kavurun.
Kavurduktan sonra etlerin üzerini hafif geçecek kadar su ilavesi yapın. Bu şekilde suyunu çekip, etler yumuşayana kadar pişirin. (düdüklüde de yapılabilir).
Etler pişip yumuşadıktan sonra da üzerine biraz tuz ve tereyağı ilavesi yapın.
Havucun kabuğunu soyun ve uzun ince şeritler şeklinde julyen olarak kesin.
Kuru soğanı ince ince doğrayın.
Sarımsağı da önce ezin ve ince ince doğrayın.
Geniş bir tencereye bir çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın soğan ve sarımsağı ekleyin.
Sarımsak ve soğanı kavurun ve havuçları ve fıstıkları ilave edin.
Havuçlar hafif yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Eti ekleyin.
Karabiber ve zerdeçal ekleyin. (orjinal de zerdeçal yok renk vermesi için eklenebilir)
Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca pirinçleri salın.
5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika kısık ateşte pişirin.
Üzerine kağıt havlu ile kapatıp sarıp sarmalayarak demlendirin. (30 dakika).
Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın afiyet olsun.
Fıstıkları teflon tavada kavurup en sonda üzerine serebilirsiniz. Fıstık badem göre daha ekonomik olduğu için fıstık kullanılmıştır.
Acem Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç (pakistan pirinçi)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 büyük boy havuç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 bardak sıcak su
25 gram kabuksuz badem yada yer fıstığı
Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçi tuzlu ılık suyun içinde bir saat dinlendirin suyunu süzdürün.
Sonrasında 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye alıp karıştırın kavurun.
Kavurduktan sonra etlerin üzerini hafif geçecek kadar su ilavesi yapın. Bu şekilde suyunu çekip, etler yumuşayana kadar pişirin. (düdüklüde de yapılabilir).
Etler pişip yumuşadıktan sonra da üzerine biraz tuz ve tereyağı ilavesi yapın.
Havucun kabuğunu soyun ve uzun ince şeritler şeklinde julyen olarak kesin.
Kuru soğanı ince ince doğrayın.
Sarımsağı da önce ezin ve ince ince doğrayın.
Geniş bir tencereye bir çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın soğan ve sarımsağı ekleyin.
Sarımsak ve soğanı kavurun ve havuçları ve fıstıkları ilave edin.
Havuçlar hafif yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Eti ekleyin.
Karabiber ve zerdeçal ekleyin. (orjinal de zerdeçal yok renk vermesi için eklenebilir)
Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca pirinçleri salın.
5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika kısık ateşte pişirin.
Üzerine kağıt havlu ile kapatıp sarıp sarmalayarak demlendirin. (30 dakika).
Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın afiyet olsun.
Fıstıkları teflon tavada kavurup en sonda üzerine serebilirsiniz. Fıstık badem göre daha ekonomik olduğu için fıstık kullanılmıştır.
Acem Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı