Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır
Acı Soslu Sığır Bonfile Yapılışı
Resimli Acı Soslu Sığır Bonfile Tarifi
imagesacisoslusigirbonfiletarifiresimli5ad436dc9e0ad
Malzemeler
Her Biri Yaklaşık 150 grlık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
12 Acı Kırmızı Biber
100 gr Cok Kucuk Doğranmış Domates
12 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
4 corba kaşığı zeytinyağında sarmısağı oldurun, eti ekleyip, harlı ateş ustunde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Sonra etleri cıkarın Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin
Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu goz onune alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin
Filetoları sıcak servis tabağına koyun Uzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın
Acı Soslu Sığır Bonfile Yapılışı
Resimli Acı Soslu Sığır Bonfile Tarifi
imagesacisoslusigirbonfiletarifiresimli5ad436dc9e0ad
Malzemeler
Her Biri Yaklaşık 150 grlık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
12 Acı Kırmızı Biber
100 gr Cok Kucuk Doğranmış Domates
12 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
4 corba kaşığı zeytinyağında sarmısağı oldurun, eti ekleyip, harlı ateş ustunde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Sonra etleri cıkarın Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin
Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu goz onune alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin
Filetoları sıcak servis tabağına koyun Uzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın