Acılı Ezme Tarifi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
4 adet kapya biber
4 adet sivri biber
1 adet orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
1 ‘ er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızı biber, yenibahar
Yeterli ölçüde tuz
2 çorba kaşığı isot ( en evvel isotu yarım çay bardağı su ile kıvam almış biçimde olana kadar farklı bir kapta 30 dakika kadar bekletiyorum.)
2 adet orta uzunluk domates ( yaz mevsiminde doğal olarak domatesi kullanıyorum, kışın ise yapmış olduğum domates sosumdan yarım kavanoz olarak kullanıyorum. )
1 ‘ er çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları mutfak rondosundan düzgünce püre haline gelene kadar çekiyoruz.
Çekilmiş zerzevatları cam bir kaba alıp üzerine baharatları, salçaları ve nar ekşisi ile zeytin yağını ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
Tüm bu süreçlerden sonra acılı ezmemizi cam bir kavanoza koyup buzdolabında koruma ediyoruz.
Bu güzel ezmeyi her öğünde tercih edebilirsiniz bilhassa et yemeklerinin vazgeçilmezi olan acılı ezmemiz afiyetler olsun.
Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kebapçı Adabı Acılı Ezme Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 5 adet orta uzunluk domates 4 adet cin biberi 3 diş sarımsak 1 adet orta uzunluk kuru soğan 3 adet kapya biberi 2 tatlı kaşığı domates salçası 10 kısım maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz İsteğe bağlı olarak; 2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kurunane 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı pulbiber (Acı) 1 tatlı kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı isot 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Acılı Ezme Tanımı İçin Gereçler 2 adet kuru soğan 6-7 adet domates Yarım demet maydanoz 2 adet sivri biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı acı biber salçası 1-2 çorba kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı) Yarım limon suyu Nar ekşisi ( nar ekşisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Acılı Ezme Salata (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller 3 adet domates 2 adet yeşil biber 2 adet kırmızı kapya biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler 1 büyük soğan 1 kapya biber 3 sivri biber 4 adet domates 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı nane Yarım çay bardağı zeytinyağı Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt