Acılı Karnabahar Makarnası tarifi
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli
imagesacilikarnabaharlimakarnatarifiresimli5ad425cbe6e20
Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak, kıyılmış
* 34 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya gore daha fazla)
* 1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 25 cm’lik parcalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben cerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde cekilmiş karabiber
Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı suzun
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir sure daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dortte ucunu karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin Su az gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz
Resimli Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi
Acılı Karnabaharlı Makarna yapılışı
Acılı Karnabaharlı Makarna Tarifi Resimli
imagesacilikarnabaharlimakarnatarifiresimli5ad425cbe6e20
Malzemeler:
* 225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak, kıyılmış
* 34 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya gore daha fazla)
* 1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 25 cm’lik parcalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben cerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde cekilmiş karabiber
Hazırlanması:
* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı suzun
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin
* Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir sure daha (5 dakika) pişirin
* Makarnadan ayırdığınız suyun dortte ucunu karnabaharlara ekleyin Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin Su az gelirse kalanı da ekleyin
* Tencereye makarnaları ekleyin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapabilirsiniz