Acılı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı un (silme)
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 bardak tavuk suyu
7 bardak kaynar su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
1 bardak su (unu açmak için)
Acılı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un teflon tavada kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Soğumaya bırakılır.
Geniş bir tencerede tereyağ eritilir.
Zeytinyağ eklenir.
Salça kavrulur.
Tavuk suyu ve kaynar su ilave edilir.
Kaynamaya başlayınca un 1 bardak su ile açılır.
Kaynayan salçalı suya çırpma teliyle karıştırılarak ilave edilir.
Karabiber, pul biber ve tuz ilave edilir.
10 dakika kaynatılır.
Sıcak servis edilir.
Acılı Un Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı un (silme)
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 bardak tavuk suyu
7 bardak kaynar su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3 çay kaşığı tuz
1 bardak su (unu açmak için)
Acılı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un teflon tavada kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Soğumaya bırakılır.
Geniş bir tencerede tereyağ eritilir.
Zeytinyağ eklenir.
Salça kavrulur.
Tavuk suyu ve kaynar su ilave edilir.
Kaynamaya başlayınca un 1 bardak su ile açılır.
Kaynayan salçalı suya çırpma teliyle karıştırılarak ilave edilir.
Karabiber, pul biber ve tuz ilave edilir.
10 dakika kaynatılır.
Sıcak servis edilir.
Acılı Un Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı